Ανήσυχος για τις βιαιότητες στην Αίγυπτο ο Ομπάμα

Ανήσυχος για τις βιαιότητες στην Αίγυπτο ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είναι "βαθύτατα ανήσυχος" λόγω των αιματηρών θρησκευτικών βιαιοτήτων που σημειώνονται στην Αίγυπτο..

Ανήσυχος για τις βιαιότητες στην Αίγυπτο ο Ομπάμα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είναι "βαθύτατα ανήσυχος" λόγω των αιματηρών θρησκευτικών βιαιοτήτων που σημειώνονται στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, καλώντας τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

"Ο πρόεδρος είναι βαθύτατα ανήσυχος για το θέμα της βίας στην Αίγυπτο που έχει οδηγήσει στον τραγικό θάνατο διαδηλωτών και μελών των δυνάμεων ασφαλείας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς την Αίγυπτο "σε αυτή τη δύσκολη στιγμή".

Κλείσιμο
"Έχει έρθει η ώρα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση ώστε οι Αιγύπτιοι να μπορέσουν να προχωρήσουν στην ανάπτυξη μιας ισχυρής και ενωμένης Αιγύπτου", σημείωσε ο Αμερικανός εκπρόσωπος.

"Την ώρα που οι Αιγύπτιοι καθορίζουν το μέλλον τους, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να σκέφτονται ότι τα δικαιώματα των μειονοτήτων, περιλαμβανομένων των κοπτών, πρέπει να γίνονται σεβαστά και ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν ειρηνικά και να ασκούν ελεύθερα τη θρησκεία τους", πρόσθεσε.

"Αυτά τα τραγικά γεγονότα δεν πρέπει να εμποδίσουν τη διεξαγωγή των εκλογών στην ώρα τους και τη συνέχιση της μετάβασης προς τη δημοκρατία η οποία είναι ειρηνική, δίκαιη και συνολική", δήλωσε ο Τζέι Κάρνεϊ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης