Τουρκία: Περίπου 500 συλλήψεις για τα επεισόδια στην Καισάρεια και σε γύρω πόλεις το βράδυ της Κυριακής

Επιθέσεις εναντίον Σύρων προσφύγων μετά την κυκλοφορία πληροφορίας στην πόλη ότι Σύρος πρόσφυγας επιχείρησε να κακοποιήσει σεξουαλικά 5χρονο κορίτσι

Σε 474 συλλήψεις προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές για τη συμμετοχή στα επεισόδια που ξέσπασαν στην Καισάρεια και σε γύρω πόλεις το βράδυ της Κυριακής, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, τονίζοντας παράλληλα πως οι 285 από αυτούς είχαν ποινικό μητρώο για διάφορα εγκλήματα.

«Μετά από προκλητικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν με παράνομα μέσα, 474 άτομα συνελήφθησαν. Διαπιστώθηκε ότι 285 από τους συλληφθέντες είχαν ποινικό μητρώο για διάφορα εγκλήματα (όπως λαθρομετανάστευση, ναρκωτικά, κλοπές, φθορά περιουσίας, σεξουαλική παρενόχληση, απάτη κλπ)» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός.



Θυμίζεται πως το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκαν ταραχές επί ώρες στην Καισάρεια της κεντρικής Τουρκίας με αλλεπάλληλες επιθέσεις εναντίον Σύρων προσφύγων και περιουσιών τους, μετά την κυκλοφορία πληροφορίας στην πόλη ότι Σύρος πρόσφυγας επιχείρησε να κακοποιήσει σεξουαλικά 5χρονο κορίτσι, με το οποίο, κατά πληροφορίες, έχει συγγενική σχέση.



Για τα επεισόδια αυτά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την αντιπολίτευση και «την ξενοφοβική ρητορική μίσους που καλλιεργεί εναντίον των προσφύγων», τονίζοντας πως «η βία είναι απαράδεκτη, η ρητορική μίσους δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για πολιτικά οφέλη».

Μια μέρα μετά, τη Δευτέρα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης και λογαριασμοί στο Χ ανέφεραν ότι στις περιοχές Αλ Μπαμπ, Αζέζ και Αλ Ράι της βόρειας Συρίας ξέσπασαν ταραχές εναντίον της παρουσίας των τουρκικών δυνάμεων που ελέγχουν την περιοχή από το 2016.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένοπλοι διαδηλωτές επιτέθηκαν κατά φορτηγών με τουρκικές πινακίδες κυκλοφορίας και δύο υποκαταστημάτων των τουρκικών ταχυδρομείων. Κατέβασαν επίσης από τους ιστούς τουρκικές σημαίες, τις οποίες πυρπόλησαν ή κατέστρεψαν, ενώ απαίτησαν να γίνεται χρήση μόνο της σημαίας της Συρίας που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός.



Ο αντιπολιτευόμενος τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός Halk TV ανέφερε, από την πλευρά του, ότι η Τουρκία έκλεισε τα σύνορά της με τη Συρία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr