Βραζιλία: Εξαρθρώθηκε συμμορία η οποία είχε ξεπλύνει σχεδόν 1 δισ. ευρώ από διακίνηση ναρκωτικών

Βραζιλία: Εξαρθρώθηκε συμμορία η οποία είχε ξεπλύνει σχεδόν 1 δισ. ευρώ από διακίνηση ναρκωτικών

Προηγήθηκε επιχείρηση στην οποία εντοπίστηκαν σε αλιευτικά σκάφη 4,6 τόνοι κοκαΐνης - Δείτε φωτογραφίες

MixCollage-03-Jul-2024-02-33-AM-9195
Η βραζιλιάνικη αστυνομία ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι εξάρθρωσε συμμορία η οποία ξέπλυνε περίπου 5,5 δισεκατομμύρια ρεάις (900 εκατ. ευρώ) που προήλθαν από πώληση κοκαΐνης σε καρτέλ του Μεξικού και άλλων χωρών.

Οι αρχές ανέφεραν ότι η συμμορία είχε αναλάβει τη νομιμοποίηση χρημάτων που κέρδισαν βραζιλιάνοι διακινητές οι οποίοι μετέφεραν αεροπορικώς κοκαΐνη από τη Βολιβία και την Κολομβία σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής καθώς και σε άλλους προορισμούς, ακόμη και στην Ευρώπη.



Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό, προχωρούσαν σε επενδύσεις στον κλάδο του real estate και στην αγορά πολυτελών αυτοκινήτων, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αξιωματούχος της αστυνομίας που συμμετείχε στην επιχείρηση, η οποία διεξήχθη συντονισμένα σε επτά πολιτείες της Βραζιλίας.

Η αστυνομία κατέσχεσε 35 αυτοκίνητα και 12 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων ένα ιδιωτικό τζετ Embraer Phenom αξίας 6,5 εκατ. ευρώ.

Λίγες ώρες νωρίτερα η η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Βραζιλίας είχε προχωρήσει στην Επιχείρηση Narcopesca, η οποία ερευνά εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην μεταφορά μεγάλων αποστολών ναρκωτικών με αλιευτικά σκάφη, με προορισμό την Ευρώπη και την Αφρική. Η έρευνα είχε την υποστήριξη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εσόδων και του Ναυτικού της Βραζιλίας.



Σε αυτή τη δεύτερη φάση, οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί εκτελούν προληπτικά εντάλματα σύλληψης και έρευνας και κατάσχεσης, εκτός από την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, οχημάτων, πλοίων και τον αποκλεισμό τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, αποδείχθηκε η εμπλοκή της εγκληματικής αυτής οργάνωσης στη μεταφορά περίπου 4,6 τόνων κοκαΐνης που θα πήγαινε στην Ευρώπη και 3 τόνων χασίς που θα ερχόταν στη Βραζιλία.

Οι έρευνες για την Επιχείρηση Narcopesca ξεκίνησαν ως αποτέλεσμα των πληροφοριών που ελήφθησαν μετά την έναρξη της Επιχείρησης Hinterland, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31/3/2023, με στόχο την καταστολή της διακρατικής διακίνησης ναρκωτικών, δια θαλάσσης, από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη.



Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: «Πρόβες» είχε κάνει ο δολοφόνος του 54χρονου τοπογράφου

Φυλακές Ιωαννίνων - «Ένα μύριο καθαρό στην τσέπη» - «Δεν θα μας πιάσουν, κρύψτα κάπου»: Οι διάλογοι που «έκαψαν» το κύκλωμα

Ζακ Φρέιταγκ: «Γάζωσαν» πρώην αθλητή των Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Αφρική - Ήταν άνεργος, είχε μπλέξει με ναρκωτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης