Μπέκαμ: Στο στόχαστρο των Νορβηγών επειδή πήγε για ψάρεμα σολομού σε ποταμό παρά τις απαγορεύσεις - Βίντεο

Μπέκαμ: Στο στόχαστρο των Νορβηγών επειδή πήγε για ψάρεμα σολομού σε ποταμό παρά τις απαγορεύσεις - Βίντεο

Ο 49χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής βιντεοσκοπήθηκε να ψαρεύει στις όχθες του Laerdal στη νοτιοδυτική Νορβηγία, ο οποίος είναι γνωστός για τους σολομούς του, παρά τις απαγορεύσεις των τοπικών Αρχών 

beckham_salmon
Αποδέκτης κριτικής και αντδράσεων έγινε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ τις τελευταίες ημέρες, ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε να ψαρεύει σε ποταμό της Νορβηγίας, παρά τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις που ισχύουν στην περιοχή.

Ο 49χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής βιντεοσκοπήθηκε να ψαρεύει στις όχθες του Laerdal στη νοτιοδυτική Νορβηγία, ο οποίος είναι γνωστός για τους σολομούς του, ενώ συνθίζουν να συχνάζουν σε αυτόν και οι βασιλείς της χώρας.



Κλείσιμο
Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν από το γεγονός πως οι νορβηγικές αρχές έχουν απαγορεύσει την αλιεία σολομού σε 33 ποτάμια, συμπεριλαμβανομένου του Laerdal, εξαιτίας ενός προβλήματος παρασίτων στις ιχθυοκαλλιέργειες και μιας ανησυχητικής πτώση του αποθέματος του συγκεκριμένου είδους ψαριού, το οποίο η χώρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασώσει.

Ωστόσο, ο Μπέκαμ φέρεται να αξιοποίησε ένα «παραθυράκι» στους κανονισμούς, που του επέτρεψε να ψαρέψει, προκαλώντας δυσαρέσκεια στους ντόπιους, που έκαναν λόγο για «ειδική μεταχείριση» του Βρετανού σούπερ σταρ.

Τα αποθέματα σολομού του Ατλαντικού της Νορβηγίας, ο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, βρίσκονται σε απότομη πτώση, με τα περσινά αλιεύματα να είναι τα χαμηλότερα που έχουν καταγραφεί ποτέ και 30% χαμηλότερα από το 2022. Η μόνη εξαίρεση στον κανόνα για το ψάρεμά τους, είναι μια πρακτική γνωστή ως stamfiske (αλιεία αποθεμάτων), όπου οι σολομοί αλιεύονται και στη συνέχεια μεταφέρονται σε ένα εκκολαπτήριο, όπου συλλέγονται τα αυγά τους για τεχνητή γονιμοποίηση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Μπέκαμ που μίλησε στους Times, δεν υπάρχει καμία υπόνοια πως ο πρώην ποδοσφαιριστής έκανε κάτι κακό ή καταπάτησε τους νόμους.


Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ προμηνύεται στον β' γύρο των γαλλικών εκλογών - Όλος ο χάρτης και οι μονομαχίες

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη: Μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 900 νέα λεωφορεία

Αυγενάκης για όσα έγιναν στο Ελ. Βενιζέλος: «Δεν υπήρξε χειροδικία, πήρα το τηλέφωνο από τον υπάλληλο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης