Μπαράκ Ομπάμα: Ανησυχεί για τον Μπάιντεν μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ, του τηλεφώνησε και του έδωσε συμβουλές

Ο πρώην πρόεδρος θεωρεί πως ο Μπάιντεν δεν θα μπορέσει να κερδίσει τον Τραμπ - Τουλάχιστον 25 Δημοκρατικοί βουλευτές ετοιμάζονται να ζητήσουν από τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα

Η κακή επίδοση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στην πρώτη τηλεμαχία της περασμένης εβδομάδας έχοντας απέναντί του τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει μεγάλη αναμπουμπούλα στο κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα με τον πιο έμπιστο σύμβουλό του, Μπαράκ Ομπάμα, να εκφράζει την ανησυχία του σε κοντινά του πρόσωπα.

Όπως αναφέρει η Washington Post, o πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, μοιράζεται τις ανησυχίες του για την κατάσταση της υγείας του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός του.

Δύσκολη η επανεκλογή του Μπάιντεν μετά το debate, λέει ο Ομπάμα

Ο σύζυγος της Μισέλ Ομπάμα είπε σε ανθρώπους που τον στηρίζουν, όταν επικοινώνησαν μαζί του ότι ο δρόμος για την επανεκλογή Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο έγινε ακόμη πιο δύσκολος μετά την απογοητευτική του απόδοση στο debate. Ήταν η πιο σκληρή αξιολόγησή του για τον πρόεδρο Μπάιντεν, σύμφωνα με αρκετά άτομα που γνωρίζουν τα όσα έχει πει για τον 81χρονο Δημοκρατικό, όπως σχολιάζει το αμερικανικό δημοσίευμα.

Το άρθρο της Washington Post αναφέρει ότι ο Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο μετά την τηλεμαχία και του πρόσφερε την υποστήριξή του ως προσωπικός του σύμβουλος του, υποστηρίζουν άτομα υπό τον όρο της ανωνυμίας που είχαν γνώση και για τις συνομιλίες που είχε με στελέχη των Δημοκρατών. Ωστόσο, δεν είναι σαφές το περιεχόμενο των συμβουλών του Ομπάμα προς τον Μπάιντεν.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ευγνώμων για την ακλόνητη υποστήριξη του πρώην προέδρου Ομπάμα από την αρχή αυτής της εκστρατείας ως ισχυρός αγγελιοφόρος στους ψηφοφόρους και ως έμπιστος σύμβουλός του», τονίζει η Λόρεν Χιτ, εκπρόσωπος της εκστρατείας Μπάιντεν, σε δήλωση της. Ωστόσο, εκπρόσωπος του Ομπάμα αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο.

Ο Ομπάμα έχει εδώ και καιρό εκφράσει την ανησυχία του στον Μπάιντεν ότι θα είναι πολύ δύσκολο το κόμμα των Δημοκρατικών να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Συνάντηση Μπάιντεν με τους Δημοκρατικούς στις 3 Ιουλίου - 1 στους 3 ψηφοφόρους του κόμματος θεωρεί τον πρόεδρο ανεπαρκη για δεύτερη θητεία

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το CNN, σημαίνοντα στελέχη και βουλευτές των Δημοκρατικών άρχισαν χθες να εκφράζουν δημόσια τις αμφιβολίες τους για τη διανοητική και σωματική κατάσταση του Μπάιντεν, με τον Λευκό Οίκο αλλά και και τον ίδιο τον πρόεδρο να προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα να περιορίσουν τη ζημιά που φαίνεται να προκάλεσε στην υποψηφιότητά του το πρώτο debate.

Τουλάχιστον 25 Δημοκρατικοί βουλευτές ετοιμάζονται να ζητήσουν από τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα, έστω και τώρα, πέντε μήνες πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου, επισημαίνει δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος ετοιμάζεται να συναντηθεί με τους Δημοκρατικούς κυβερνήτες σήμερα, 3 Ιουλίου 2024, προκειμένου να τους καθησυχάσει για την πνευματική του διαύγεια και τις ικανότητές του ως υποψήφιος του κόμματος για τον Λευκό Οίκο.

Μετά την αποτυχημένη επίδοσή του στην τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, ένας στους τρεις Δημοκρατικούς ψηφοφόρους θεωρεί ότι ο Μπάιντεν θα πρέπει να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση μιας δεύτερης θητείας, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Μεταξύ των ονομάτων κορυφαίων Δημοκρατικών που τέθηκαν ενώπιον των ερωτηθέντων, μόνο η Μισέλ Ομπάμα, σύζυγος του πρώην προέδρου των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα, ξεπέρασε τον Μπάιντεν και προηγείται του Τραμπ με 50% έναντι 39% σε μία πιθανή αναμέτρηση. Ωστόσο, η Μισέλ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο στις ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από το υπουργείο Υγείας: Κεντρική πολιτική μας η δραστική μεταρρύθμιση και ανάταξη του ΕΣΥ

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι - Πότε επηρεάζεται η Αττική


«Ο Παναγιώτης είχε χτίσει οικογενειακές σχέσεις με τη Μύκονο» δηλώνει φίλος του Στάθη που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr