Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 47 τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο - Δείτε βίντεο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 47 τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο - Δείτε βίντεο

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στοχοθέτησαν την περιοχή του Ντνιπροπετρόφσκ με επτά πυραύλους και πέντε drones Shahed

dnipro_attack
Ρωσική επίθεση με πύραυλο και drone στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο σήμερα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε αμάχους και προκάλεσε τον τραυματισμό 47 άλλων, προκαλώντας ζημιές σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και νοσοκομεία, καθώς και πυρκαγιές σε όλη την πόλη, δήλωσαν περιφερειακοί αξιωματούχοι.

«Το πρωινό αυτό δεν ήταν καλό για εμάς. Ο εχθρός εξαπέλυσε συνδυασμένη επίθεση στην πόλη μας», δήλωσε ο Σέρχιι Λίσακ, κυβερνήτης στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ, σε βίντεο στην εφαρμογή Telegram.



Από τους τραυματίες, αρκετοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και τουλάχιστον δύο ήταν σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσε ο ίδιος.

Κλείσιμο
Ο Λίσακ δημοσίευσε εικόνες με μέλη υπηρεσιών έκτακτης κατάστασης να απομακρύνουν σπασμένα γυαλιά και να κατασβήνουν τις πυρκαγιές.



Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στοχοθέτησαν την περιοχή του Ντνιπροπετρόφσκ με επτά πυραύλους και πέντε drones Shahed. Οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατάφεραν να καταρρίψουν πέντε πυραύλους και όλα τα drones, δήλωσε.



Ο δήμαρχος του Ντνίπρο Μπόρις Φιλάτοφ κήρυξε πένθος για την αυριανή ημέρα. Δήλωσε ότι δύο σχολεία και τρεις παιδικοί σταθμοί υπέστησαν ζημιές, με πολλά παράθυρα να σπάνε. Συντρίμμια πυραύλων κατέπεσαν σε νοσοκομείο παίδων και δύο άλλα κτίρια νοσοκομείων υπέστησαν ζημιές. Σύμφωνα με αξιωματούχους, ζημιές προκλήθηκαν και σε εμπορικά κτίρια.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από το υπουργείο Υγείας: Κεντρική πολιτική μας η δραστική μεταρρύθμιση και ανάταξη του ΕΣΥ

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι - Πότε επηρεάζεται η Αττική


«Ο Παναγιώτης είχε χτίσει οικογενειακές σχέσεις με τη Μύκονο» δηλώνει φίλος του Στάθη που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης