ΠΟΥ: Απομακρύνθηκαν σχεδόν όλοι οι ασθενείς στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο της Γάζας

ΠΟΥ: Απομακρύνθηκαν σχεδόν όλοι οι ασθενείς στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε τη Δευτέρα εντολή να εκκενωθούν οι περισσότερες περιοχές στα ανατολικά της Χαν Γιούνις, της μεγαλύτερης πόλης στη νότια Λωρίδα της Γάζας, και της Ράφα

gaza
Σχεδόν όλοι οι ασθενείς του Ευρωπαϊκού Νοσοκομείου της Γάζας και του νοσοκομείου εκστρατείας του Ερυθρού Σταυρού αποφάσισαν να απομακρυνθούν από εκεί ύστερα από τις εντολές εκκένωσης που δόθηκαν από τον ισραηλινό στρατό για νότιες περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τη Δευτέρα, 270 ασθενείς έφυγαν μόνοι τους, όπως και το ιατρικό προσωπικό των ιδρυμάτων αυτών, και χθες το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα προχώρησε εκ νέου σε μεταφορές προσώπων, τόνισε ο ΠΟΥ.

«Απομένουν μόνο τρεις ασθενείς στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο της Γάζας και τρεις στο νοσοκομείο εκστρατείας του Ερυθρού Σταυρού. Η πλειονότητα των ασθενών κατευθύνθηκαν στο ιατρικό συγκρότημα Νάσερ», πρόσθεσε ο ΠΟΥ, δίνοντας στοιχεία που αφορούσαν τη χθεσινή ημέρα.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε τη Δευτέρα εντολή να εκκενωθούν οι περισσότερες περιοχές στα ανατολικά της Χαν Γιούνις, της μεγαλύτερης πόλης στη νότια Λωρίδα της Γάζας, και της Ράφα, που βρίσκεται στα σύνορα με την Αίγυπτο. Δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις αλλά τέτοιες εντολές γενικά προηγούνται μεγάλων επιθέσεων.

Κλείσιμο
Αν και το ίδιο το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο της Γάζας δεν δέχθηκε οδηγίες για την εκκένωσή του, η εντολή του ισραηλινού στρατού είχε αντίκτυπο.

«Όπως έχουμε δει σε πολλές άλλες περιστάσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου, η ανασφάλεια κοντά σε ένα νοσοκομείο και η απουσία πρόσβασης των ασθενών, του ιατρικού προσωπικού και των μελών των ανθρωπιστικών οργανώσεων σε ανεφοδιασμό σε καύσιμα, ιατρικές προμήθειες, νερό και σε τρόφιμα μπορούν πολύ γρήγορα να θέσουν τα νοσοκομεία εκτός λειτουργίας», δήλωσε ο ΠΟΥ.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να στηρίξει τις ενέργειες για τη μεταφορά σημαντικού ιατρικού εξοπλισμού εκτός του νοσοκομείου.

«Το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο της Γάζας ήταν ένα από τα λίγα εναπομείναντα νοσοκομεία αναφοράς στα νότια της Γουάντι Γάζα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού», δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους μέσω βιντεοσύνδεσης από τη Γενεύη ο Ρικ Πεέπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στα παλαιστινιακά εδάφη. Έχοντας δει τι αντίκτυπο είχαν οι προηγούμενες εντολές εκκένωσης σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις, «αυτή τη φορά, το προσωπικό και οι ασθενείς αποφάσισαν από μόνοι τους να μετακινηθούν», δήλωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από το υπουργείο Υγείας: Κεντρική πολιτική μας η δραστική μεταρρύθμιση και ανάταξη του ΕΣΥ

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι - Πότε επηρεάζεται η Αττική


«Ο Παναγιώτης είχε χτίσει οικογενειακές σχέσεις με τη Μύκονο» δηλώνει φίλος του Στάθη που δολοφονήθηκε στο Ψυχικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης