Γαλλία: Το ακροδεξιό RN δεν εξασφαλίζει την πλειοψηφία στην εθνοσυνέλευση, δείχνει νέα δημοσκόπηση

Γαλλία: Το ακροδεξιό RN δεν εξασφαλίζει την πλειοψηφία στην εθνοσυνέλευση, δείχνει νέα δημοσκόπηση

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive αναφέρει πως το RN και οι σύμμαχοί του θα συγκεντρώσουν 190-220 έδρες - Ο αριθμός αυτός απέχει πολύ από τις 289 έδρες που απαιτούνται για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας

gallia_ethnosyneleusi
Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) δεν θα εξασφαλίσει πλειοψηφία εδρών στη γαλλική εθνοσυνέλευση, μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών την προσεχή Κυριακή, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Harris Interactive.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό των Challenges, M6 TV και RTL, αναφέρει πως το RN και οι σύμμαχοί του θα συγκεντρώσουν 190-220 έδρες. Ο αριθμός αυτός απέχει πολύ από τις 289 έδρες που απαιτούνται για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας.

Ο αριστερός συνασπισμός Νέο Λαϊκό Μέτωπο εμφανίζεται να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με 159-183 έδρες, ενώ το κεντρώο στρατόπεδο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 110-135 έδρες.

Ο εκλογικός χάρτης

Σύμφωνα με τα στοιχεία των γαλλικών ΜΜΕ, σε 190 περιφέρειες την Κυριακή επρόκειτο να υπάρχουν ισάριθμες μονομαχίες ανάμεσα σε δυο υποψήφιους.

Κλείσιμο
Όμως, ήδη 218 υποψήφιοι για την Εθνοσυνέλευση (131 από την αριστερό μέτωπο, 83 από την πλευρά Μακρόν και 4 από μικρότερα κόμματα) αποσύρθηκαν για να ενδυναμώσουν υποψήφιους του κέντρου ή της αριστεράς απέναντι στους ακροδεξιούς.

Σε 306 περιφέρειες αρχικά υπήρχαν τρεις υποψήφιοι που πληρούσαν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον β΄ γύρο, ενώ σε 5 περιφέρειες υπήρχαν 4 υποψήφιοι. Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση που η εκλογή πηγαίνει σε δεύτερο γύρο, δικαίωμα συμμετοχής σε αυτόν έχουν οι δυο πρώτοι υποψήφιοι στον α΄ γύρο, συν όποιος επιπλέον συγκέντρωσε τουλάχιστον το 12,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Από το NFP αποσύρθηκαν 131 υποψήφιοι, ενώ 388 συνεχίζουν στον δεύτερο γύρο. Από τον συνασπισμό EN του Μακρόν αποσύρθηκαν 83 και συνεχίζουν 254. Ενώ στον αντίποδα, από το RN των Λεπέν - Μπαρντελά αποσύρθηκαν μόλις 3 υποψήφιοι υπέρ των Ρεπουμπλικάνων (LR) και 483 συνεχίζουν.

Μετά τις αποσύρσεις, οι 190 μονομαχίες μεταξύ δύο υποψηφίων, υπερδιπλασιάστηκαν, φτάνοντας τις 404, οι τριπλές μάχες από 305 μειώθηκαν σε 95, ενώ οι τετραπλές συρρικνώθηκαν από 5 σε μόλις μία. Υπόψη ότι οι αναμετρήσεις με τρεις συμμετοχές ήταν σπάνιες στο παρελθόν. Στις βουλευτικές εκλογές του 2022 π.χ. ήταν μόλις οκτώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτό είναι το drone στρατιωτικού τύπου που κατέπεσε και πιθανόν προκάλεσε την πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά - Δείτε βίντεο

«Πορνό-pass» από την ισπανική κυβέρνηση για να κόψει την πρόσβαση ανηλίκων σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου

Αμερικανός φοιτητής σκότωσε τη μάνα του γιατί τον απείλησε πως θα τον διώξει από το σπίτι αν δεν βρει δουλειά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης