Το Κρεμλίνο στηρίζει τη Μαρίν Λεπέν: Ο λαός της Γαλλίας επιδιώκει κυρίαρχη εξωτερική πολιτική, γράφει το ρωσικό ΥΠΕΞ

Αν και η Λεπέν διατηρεί στενές σχέσεις με τη Ρωσία, προσπαθεί να υποβαθμίσει τους δεσμούς του Εθνικού Συναγερμού με το Κρεμλίνο – Άγνωστος ο αντίκτυπος της παρέμβασης της Μόσχας

Τη στήριξή του στη Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το Κρεμλίνο, με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Ναστασίν να παραινεί τους Γάλλους αξιωματούχους να μην αγνοήσουν τις αλλαγές στη στάση των πολιτών, λίγες ημέρες πριν τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

Η Ρωσία φαίνεται ότι επιδιώκει ότι η γαλλική ακροδεξιά θα γίνει ο «δούρειος ίππος» για να μπει στην Ευρώπη, με την οποία οι σχέσεις έχουν διαρραγεί μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

«Ο λαός της Γαλλίας επιδιώκει μια κυρίαρχη εξωτερική πολιτική που να εξυπηρετεί τα εθνικά του συμφέροντα και να ξεφύγει από την υπαγόρευση της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Αντρέι Ναστασίν, με ανάρτηση που έγινε στην επίσημη σελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στο ίδιο πλαίσιο θέλει να στείλει και το δικό του μήνυμα προς τους Γάλλους αξιωμαβτούχους. «Οι Γάλλοι αξιωματούχοι δεν θα μπορούν να αγνοήσουν αυτές τις βαθιές αλλαγές στη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών» προσθέτει. Η ανάρτηση μάλιστα συνοδεύεται και με φωτογραφία της Μαρίν Λεπέν.



Στενές σχέσεις με τη Ρωσία

Άγνωστο παραμένει εάν η ρωσική παρέμβαση θα βοηθήσει το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, την ώρα που η ίδια επιδιώκει να υποβαθμίσει τους δεσμούς του κόμματός της με το Κρεμλίνο.

Το κόμμα της Λεπέν διατηρεί για χρόνια ισχυρές σχέσεις με τη Ρωσία, ενώ έχει και οικονομικές δοσοληψίες, καθώς έχει πάρει δάνειο από ρωσική τράπεζα. Παράλληλα, αρνήθηκε να στηρίξει τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Εθνικός Συναγερμός στο πρόγραμμά του αρχικά πρότεινε μια στενότερη συμμαχία με τη Ρωσία και έξοδο της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ. Ωστόσο, ενόψει των εκλογών οι συγκεκριμένες θέσεις διαγράφηκαν από το πρόγραμμα του κόμματος που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, καθώς το κόμμα ήθελε να απευθυνθεί και σε πιο μετριοπαθείς ψηφοφόρους.




Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το drone που κατέπεσε και πιθανόν προκάλεσε την πυρκαγιά - Δείτε βίντεο

Τζο Μπάιντεν: Σκέφτεται να αποσυρθεί από την κούρσα για τη προεδρία των ΗΠΑ, λένε οι New York Times

Αυγενάκης: «Εχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό που κάλεσε ο 22χρονος υπάλληλος στο αεροδρόμιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr