Νεκρός διοικητής της Χεζμπολάχ από ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα

Νεκρός διοικητής της Χεζμπολάχ από ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα

Κατά τον ισραηλινό στρατό ο Νάσερ διοικούσε μονάδα που ήταν υπεύθυνη για την εκτόξευση ρουκετών και διηύθυνε «μεγάλο αριθμό τρομοκρατικών επιθέσεων»

Mohammed_Nimah_Nasser
Ένας από τους ανώτερους διοικητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο νότιο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι εκτόξευσε 100 ρουκέτες και πυραύλους εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων «στο πλαίσιο της απάντησης στη δολοφονία». Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ο Μοχάμεντ Νιμάχ Νάσερ είναι άλλο ένα υψηλόβαθμο μέλος της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης που γίνεται στόχος του Ισραήλ κατά τη διάρκεια σχεδόν εννέα μηνών διασυνοριακής βίας, η οποία έχει προκαλέσει φόβους για γενικευμένο πόλεμο.

Κατά τον ισραηλινό στρατό ο Νάσερ διοικούσε μονάδα που ήταν υπεύθυνη για την εκτόξευση ρουκετών από τον νοτιοδυτικό Λίβανο και διηύθυνε «μεγάλο αριθμό τρομοκρατικών επιθέσεων».

Κλείσιμο
Τον περιέγραψε επίσης ως «ομόλογο» του Ταλέμπ Σαμί Αμπντάλα, του διοικητή άλλης μονάδας, η δολοφονία του οποίου τον περασμένο μήνα ώθησε τη Χεζμπολάχ να εκτοξεύσει περισσότερες από 200 ρουκέτες και πυραύλους στο βόρειο Ισραήλ σε μία μόνο ημέρα.

Από τις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα εισβολής της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, καθημερινές είναι οι ανταλλαγές πυρών στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου. Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι ενεργεί προς υποστήριξη της Χαμάς που υποστηρίζεται επίσης από το Ιράν. Και οι δύο είναι απαγορευμένες ως τρομοκρατικές οργανώσεις από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί περισσότεροι από 400 νεκροί στο Λίβανο, στη συντριπτική τους πλειονότητα μαχητές της Χεζμπολάχ, και 25 νεκροί στο Ισραήλ, κυρίως στρατιώτες. Δεκάδες χιλιάδες από κοινότητες και στις δύο πλευρές των συνόρων έχουν επίσης εκτοπιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το drone που κατέπεσε και πιθανόν προκάλεσε την πυρκαγιά - Δείτε βίντεο

Τζο Μπάιντεν: Σκέφτεται να αποσυρθεί από την κούρσα για τη προεδρία των ΗΠΑ, λένε οι New York Times

Αυγενάκης: «Εχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό που κάλεσε ο 22χρονος υπάλληλος στο αεροδρόμιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης