Οι κυβερνήτες των Καλιφόρνια, Μινεσότα, Νέας Υόρκης και Μέριλαντ επιβεβαιώνουν την στήριξή τους στον Μπάιντεν

Οι Δημοκρατικοί κυβερνήτες των τεσσάρων αμερικανικών πολιτειών εξέφρασαν τη βεβαιότητα πως ο Μπάιντεν είναι ικανός να ασκήσει τα καθήκοντα του προέδρου

Την ώρα που τα δημοσιεύματα πληθαίνουν σχετικά με την αντικατάσταση του Τζο Μπαιντεν από υποψήφιος για την προεδρία, μετά την θλιβερή εικόνα που παρουσίασε στο προεδρικό ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, ένας εκ των φαβορί στη λίστα των ονομάτων που έχουν ακουστεί για να πάρει τη θέση του Αμερικανού προέδρου επιβεβαίωσε την στήριξή του στον 80χρονο Δημοκρατικό.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, μετά από μια συνάντηση των Δημοκρατικών Κυβερνητών στην οποία παρευρέθηκε στον Λευκό Οίκο δήλωσε πως «ο Τζο Μπαίντεν έχει τη στήριξή μου». Ο Νιούσομ ανέφερε ότι προχωρά για λογαριασμό της καμπάνιας Μπάιντεν-Χάρις με τίτλους εκδηλώσεων στο Μίσιγκαν, την Πενσυλβάνια και το Νιου Χάμσαϊρ κατά τις διακοπές και το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου.

Την υποψηφιότητα του Μπάιντεν στηρίζει και ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλς, ο οποίος δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ είναι κατάλληλος για το αξίωμα.

«Ναι, είναι ο κατάλληλος για το αξίωμα», είπε ο κυβερνήτης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά τη συνάντηση των Δημοκρατικών στον Λευκό Οίκο. «Κανείς από εμάς δεν αρνείται ότι το βράδυ της Πέμπτης ήταν μια κακή εμφάνιση. Ήταν ένα κακό χτύπημα, αν θέλετε, αλλά δεν επηρεάζει αυτό που πιστεύω.»

Ο Τιμ Γουόλς, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Ένωσης Δημοκρατικών Κυβερνητών, είπε ότι οι κυβερνήτες λαμβάνουν σχόλια από τους ανθρώπους στις πολιτείες τους και πρόσθεσε ότι μετέφεραν τις ανησυχίες τους και κατέληξαν στη συμφωνία ότι «όλοι ψάχνουμε τον δρόμο για να κερδίσουμε. Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι κυβερνήτες. Ο πρόεδρος Μπάιντεν συμφωνεί με αυτό». Ο Γουόλς επανέλαβε ότι η νίκη τον Νοέμβριο είναι η κορυφαία προτεραιότητα.

«Αυτό που είδαμε εκεί μέσα σήμερα ήταν ένας τύπος που όλοι μας πιστέψαμε την πρώτη φορά ότι μπορούσε να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ και όντως τον νίκησε », είπε.

Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ, δεν έκρυψε την αισιοδοξία της μετά τη συζήτηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως είναι ικανός να ασκήσει τα καθήκοντα του προέδρου.

Στο ίδιο μήκος κύματος στάθηκαν και οι δηλώσεις του κυβερνήτη του Μέριλαντ Γουές Μουρ, ο οποίος δήλωσε ότι είπε στον πρόεδρο: «Θα σταθούμε δίπλα σου».

«Ο πρόεδρος είχε πάντα την στήριξή μας», τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα για τη δουλειά που πρέπει να γίνει για να κερδίσουν τον Νοέμβριο.

Την ίδια ώρα η εκστρατεία του Μπάιντεν απέρριψε τη συζήτηση για ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης των Δημοκρατικών την Τετάρτη, επισημαίνοντας τη δέσμευση του προέδρου να παραμείνει στην κούρσα.

«Ο Πρόεδρος είναι και θα παραμείνει ο υποψήφιος του κόμματός μας και η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις είναι περήφανη που είναι η υποψήφιά του και ανυπομονεί να υπηρετήσει στο πλευρό του για άλλα τέσσερα χρόνια», δήλωσε στο CNN ο Μπράιαν Φάλον, εκπρόσωπος της εκστρατείας. «Οι αναφορές που υποδηλώνουν ότι εξετάζουμε εναλλακτικά σενάρια είναι προφανώς ψευδείς».


Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το drone που κατέπεσε και πιθανόν προκάλεσε την πυρκαγιά - Δείτε βίντεο

Τζο Μπάιντεν: Σκέφτεται να αποσυρθεί από την κούρσα για τη προεδρία των ΗΠΑ, λένε οι New York Times

Αυγενάκης: «Εχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό που κάλεσε ο 22χρονος υπάλληλος στο αεροδρόμιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr