Εκλογές στη Βρετανία: Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ αποκάλυψε πως θα ψηφίσει Φιλελεύθερους Δημοκράτες

Εκλογές στη Βρετανία: Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ αποκάλυψε πως θα ψηφίσει Φιλελεύθερους Δημοκράτες

Ο πρώην βουλευτής των Συντηρητικών υποστήριξε πως θέλει να ενισχύσει το κόμμα του Εντ Ντέιβι, ακόμα κι αν δυσαρεστήσε τον γιο του, Μπόρις

stanley_johnson
Ακόμη κι αν δυσαρεστήσει τον γιο του, πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, ο Στάνλεϊ Τζόνσον δήλωσε ότι θα ψηφίσει στις σημερινές εκλογές το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail, παρά το γεγονός ότι ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε χθες, εκπλήσσοντας τους πάντες με την προεκλογική του εμφάνιση, να ψηφίσουν τους Τόρις προκειμένου να αποφευχθεί ένας θρίαμβος των Εργατικών στην κάλπη, ο πατέρας του έχει άλλη άποψη και δεν διστάζει να την εκφράσει δημόσια.

Ο 83χρονος Στάνλεϊ Τζόνσον, πρώην συντηρητικός ευρωβουλευτής, υποστήριξε ότι θέλει να ενισχύσει το κόμμα του Εντ Ντέιβι στην εκλογική του περιφέρεια, καθώς συμμερίζεται τις απόψεις του για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το περιβάλλον.

Παραδέχτηκε πάντως ότι ο Μπόρις πιθανότατα θα τον κατηγορήσει για «αποστασία» αναφορικά... με το έγκλημά του να στηρίξει τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Ο πατέρας Τζόνσον πρόσθεσε επίσης ότι θα ψηφίσει την Έλεν Μπάξτερ στην εκλογική περιφέρεια Queen's Park και Maida Vale.

Κλείσιμο
Πάντως, το βρετανικό δημοσίευμα γράφει ότι η τελευταία δημοσκόπηση της YouGov δείχνει πως οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες τερματίζουν στην τρίτη θέση, λίγο πιο μπροστά από τους Τόρις, με τους Πράσινους στη δεύτερη θέση και τους Εργατικούς να κάνουν «περίπατο» στις εκλογές.

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον, που έχει σπίτι στο Πήλιο περνώντας πολλές ημέρες του καλοκαιριού στην πατρίδα μας, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Στις σημερινές εκλογές πήρε την απόφαση να ψηφίσει τον 58χρονο σερ Εντ Ντέιβι, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά στο βρετανικό κοινοβούλιο το 1997.

Ο πρώην ερευνητής οικονομικών υπηρέτησε ως υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της κυβέρνησης στο πλαίσιο ενός δύσκολου συνασπισμού Συντηρητικών και Φιλελεύθερων Δημοκρατών από το 2012 έως το 2015. Τέσσερα χρόνια αργότερα ανέλαβε την ηγεσία των κεντροαριστερών Φιλελεύθερων Δημοκρατών. Έκτοτε ως ηγέτης κόμματος περνούσε απαρατήρητος στη γηραιά αλβιώνα.

Στις εκλογές αυτές όμως κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, ενώ έκανε extreme sport, όπως bungee-jumping, για να παροτρύνει τους ψηφοφόρους να κάνουν ένα άλμα πίστης ή κάτι που δεν έχουν ξανακάνει, δηλαδή να ψηφίσουν Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Ο πατέρας του Τζόνσον είπε ξεκάθαρα ότι το πρόγραμμα του κόμματος του Ντέιβι τον έπεισε να γίνει «αντάρτης».

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες υπόσχονται μεταξύ άλλων, επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μείωση της ηλικίας ψήφου στα 16 έτη όπως επίσης και επανένταξη στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ειδήσεις σήμερα:

Εργαζόμενοι της Αυγής στον Κασσελάκη on camera: Μας έκλεισες χωρίς να συζητήσουμε - Mea culpa, τους είπε

Κακοκαιρία εξπρές σήμερα, έντονα φαινόμενα από το μεσημέρι και στην Αττική


«Ήταν εκτός εαυτού, με εξύβρισε και με απείλησε»  λέει ο υπάλληλος του αεροδρομίου στη μήνυση κατά του Αυγενάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης