Γαλλία: Προκλητικές οι παρεμβάσεις του Κρεμλίνου, λέει η Λεπέν μετά το μήνυμα στήριξης της Μόσχας

Γαλλία: Προκλητικές οι παρεμβάσεις του Κρεμλίνου, λέει η Λεπέν μετά το μήνυμα στήριξης της Μόσχας

Σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, η επικεφαλής της ακροδεξιάς ήρθε σε αμηχανία - Η Γαλλία θα διατηρήσει την υποστήριξή της στην Ουκρανία σε περίπτωση που η Εθνική Συσπείρωση εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία, τόνισε

lepen
Προβληματισμό και αμηχανία προκάλεσε στο στρατόπεδο της γαλλικής ακροδεξιάς λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της Κυριακής, το μήνυμα στήριξης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα Le Figaro, αναφερόμενη στις δηλώσεις της κόρης του πατριάρχη της γαλλικής ακροδεξιάς στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, Ζαν Μαρί Λεπέν, η Μαρίν ήρθε σε δύσκολη θέση.

Στη διάρκεια της συνέντευξής της στην εκπομπή «20 heures», η Λεπέν προσπάθησε να χαράξει «κόκκινη γραμμή» χωρίς να έρθει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με το Κρεμλίνο.

Το κόμμα της Εθνική Συσπείρωσης υπό την ηγεσία του Ζορντάν Μπαρντελά ο οποίος διεκδικεί την πρωθυπουργία της Γαλλίας, δέχθηκε χθες μήνυμα στήριξης από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Κλείσιμο
Ο αναπληρωτής διευθυντής του ρωσικού τμήματος Πληροφοριών και Τύπου, Αντρέι Ναστάσιν, έγραψε στον επίσημο κυβερνητικό λογαριασμό στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ότι, «ο γαλλικός λαός αναζητά μια κυρίαρχη εξωτερική πολιτική που θα εξυπηρετεί τα εθνικά του συμφέροντα και ρήξη με τη δικτατορία της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών».

Η ανάρτησή του, που συνοδεύεται από μία φωτογραφία με τη Λεπέν να χαμογελά, ερμηνεύθηκε ως ξεκάθαρη ένδειξη υποστήριξης της Εθνικής Συσπείρωσης από το Κρεμλίνο .

Το μήνυμα από τη Μόσχα έφερε σε δεινή θέση τη Μαρίν Λεπέν, που προσπαθεί να «αποδαιμονοποήσει» το κόμμα της κρατώντας αποστάσεις από τη Ρωσία και υιοθετώντας ως ένα βαθμό τη δυτική στρατηγική για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Χθες το βράδυ, η μέντορας του Μπαρντελά τόνισε στην εκπομπή του TF1 ότι δεν είναι η ίδια υπεύθυνη για τις ρωσικές προκλήσεις έναντι της Γαλλίας και του προέδρου της, Εμανουέλ Μακρόν.

Επιπλέον, η 55χρονη Λεπέν άφησε υπόνοιες για «προκλητικές παρεμβάσεις».

«Μια τόσο επιδεικτική και προκλητική ανάρτηση, μπορεί να ερμηνευθεί ως ένα είδος παρέμβασης», σχολίασε η ηγέτις της ακροδεξιάς.

Επανέλαβε επίσης ότι «θα διατηρήσει την υποστήριξή της στην εμπόλεμη χώρα σε περίπτωση που η Εθνική Συσπείρωση εξασφαλίσει απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

Στη συνέχεια, ωστόσο, αποστασιοποιήθηκε από τα σχέδια του Γάλλου προέδρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα έστελνε «κανένα Γάλλο στρατιώτη στο μέτωπο του πολέμου».

Σημειώνεται ότι, το ακροδεξιό κόμμα Εθνική Συσπείρωση της Λεπέν, που στοχεύει να επαναλάβει τη νίκη που κατήγαγε στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών και στον δεύτερο αυτής της Κυριακής, κατηγορείται συχνά-πυκνά από τους πολιτικούς της αντιπάλους ότι διατηρεί στενές διασυνδέσεις με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Μόσχα.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Βρετανοί ψηφίζουν σε σπίτια, εκκλησίες και παιδικούς σταθμούς - Ένα βήμα πριν την εξουσία οι Εργατικοί μετά από 14 χρόνια

«Ήταν σαν αδέρφια»: Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη


Mητσοτάκης: Εντυπωσιακή η μείωση της ανεργίας, έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης