Γαλλία - Συναγερμός στις Βερσαλλίες: Εκκενώθηκε το Παλάτι για «περιστατικό ασφαλείας»

Ένοπλοι αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο - Σύμφωνα με τη «Le Figaro», η εκκένωση δεν σχετιζόταν με τρομοκρατία

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Παλάτι των Βερσαλλιών στο Παρίσι, με ένοπλους αστυνομικούς να εισβάλλουν σε αυτό και να προχωρούν στην εκκένωσή του, επικαλούμενοι «περιστατικό ασφαλείας».

Όπως ανέφερε δημοσίευμα της Le Figaro, oι πληροφορίες έκαναν λόγο για μια διαμάχη μεταξύ δύο μικροπωλητών. Ο ένας εκ των δύο εθεάθη με μαχαίρι και ετράπη σε φυγή. Την ίδια ώρα, Γάλλοι χωροφύλακες περικύκλωσαν το Παλάτι των Βερσαλλιών για προληπτικούς λόγους, ενώ οι πύλες του άρχισαν να ανοίγουν ξανά για τους επισκεπτες λίγο πριν τις 4 (ώρα Ελλάδας), με την απειλή να έχει εξαλειφθεί.

Σε επίσημη ανακοίνωση που «ανέβασε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η διοίκηση του τουριστικού αξιοθέατου για το περιστατικό, αναφέρθηκε πως «βρίσκεται σε εξέλιξη επέμβαση στην έπαυλη των Βερσαλλιών».



«Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο. Αποφύγετε την περιοχή και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Μην αναμεταδίδετε ψευδείς πληροφορίες» προστίθεται στην ενημέρωση.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η εκκένωση των Βερσαλλιών δεν σχετιζόταν με τρομοκρατία.

Το Παλάτι των Βερσαλλιών είναι ένα από τα περισότερο επισκέψιμα τουριστικά αξιοθέατα της Γαλλίας, ενω αποτέλεσε το σπίτι του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΣΤ' πριν τον αποκεφαλισμό του κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.



Η σημερινή εκκένωση του Παλατιού έγινε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αυτό.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι Βρετανοί ψηφίζουν σε σπίτια, εκκλησίες και παιδικούς σταθμούς - Ένα βήμα πριν την εξουσία οι Εργατικοί μετά από 14 χρόνια

«Ήταν σαν αδέρφια»: Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη


Mητσοτάκης: Εντυπωσιακή η μείωση της ανεργίας, έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr