Πόλεμος στην Ουκρανία - Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες

Πόλεμος στην Ουκρανία - Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες

Οι συμφωνίες Ρωσίας και Ουκρανίας για τα σιτηρά, το 2022 στην Κωνσταντινούπολη, μπορούν να χρησιμεύσοτυν σαν βάση για τις νέες συνομιλίες, είπε ο Ρώσος πρόεδρος

putin_arxeio_n
Η Μόσχα δεν αρνήθηκε ποτέ να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις και παραμένει έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες σχετικά με την ουκρανική κρίση, επισήμανε για άλλη μια φορά σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, που πραγματοποιείται στην Αστάνα.

«Η Ρωσία, όπως είναι γνωστό, δεν αρνήθηκε ποτέ και είναι τώρα έτοιμη να συνεχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Η Ουκρανία ήταν αυτή που αρνήθηκε τις συνομιλίες, και το έκανε δημοσίως κατόπιν άμεσων εντολών από το Λονδίνο και από την Ουάσινγκτον, κάτι που Ουκρανοί αξιωματούχοι παραδέχονται άμεσα και ανοιχτά», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σε άλλο σημείο, επισήμανε πως οι συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας το 2022 για τα σιτηρά θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση για την επανέναρξη του διαλόγου. «Οι συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης παραμένουν στο τραπέζι και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για τη συνέχιση αυτών των διαπραγματεύσεων» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας μάλιστα πως ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας είχε πει τότε πως «ταίριαζαν πλήρως σε ποσα ήθελε η Ουκρανία».


Ειδήσεις σήμερα:

Οι Βρετανοί ψηφίζουν σε σπίτια, εκκλησίες και παιδικούς σταθμούς - Ένα βήμα πριν την εξουσία οι Εργατικοί μετά από 14 χρόνια

«Ήταν σαν αδέρφια»: Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη


Mητσοτάκης: Εντυπωσιακή η μείωση της ανεργίας, έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης