Μαλαισία: Δεκάδες εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ ασθένησαν λόγω διαρροής αερίου

Μόνο ένας χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, οι υπόλοιποι έλαβαν απλώς τις πρώτες βοήθειες

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι ασθένησαν στον χώρο των τεχνικών υπηρεσιών του διεθνούς αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ, λόγω διαρροής χημικών ουσιών, όπως έγινε γνωστό από στέλεχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Οι εργαζόμενοι αισθάνθηκαν ζάλη και ναυτία, αλλά μόνο ένας χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν στα σπίτια τους αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από μέλη της Μονάδας Αεροπορικών Καταστροφών.

Τα θύματα εργάζονταν σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μαλαισίας. Οι πτήσεις των αεροσκαφών δεν επηρεάστηκαν από το περιστατικό.

Ο Μουχάμαντ Νουρ δεν εξήγησε την ακριβή αιτία της διαρροής, λέγοντας μόνο ότι ένα αέριο, η μεθανοθειόλη, διέρρευσε από δεξαμενή εκτός λειτουργίας που βρισκόταν στον χώρο.

Η μεθανοθειόλη προστίθεται στο υγραέριο για να προειδοποιούνται οι άνθρωποι για τυχόν διαρροές, επειδή αναδίδει μια πολύ έντονη, δυσάρεστη οσμή, που θυμίζει σάπιο λάχανο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Οι Βρετανοί ψηφίζουν σε σπίτια, εκκλησίες και παιδικούς σταθμούς - Ένα βήμα πριν την εξουσία οι Εργατικοί μετά από 14 χρόνια

«Ήταν σαν αδέρφια»: Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη


Mητσοτάκης: Εντυπωσιακή η μείωση της ανεργίας, έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr