Γαλλία: Σχεδόν οι μισοί πολίτες δεν επιθυμούν να κατακτήσει το κόμμα της Λεπέν την απόλυτη πλειοψηφία

Γαλλία: Σχεδόν οι μισοί πολίτες δεν επιθυμούν να κατακτήσει το κόμμα της Λεπέν την απόλυτη πλειοψηφία

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης λίγο πριν τον β' γύρο των βουλευτικών εκλογών

lepen2
Το 47% των Γάλλων δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ότι δεν επιθυμεί να αποκτήσει ο Εθνικός Συναγερμός (RN), το ακροδεξιό κόμμα της Μαριν Λεπέν, την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, έναντι 37% που δηλώνει ότι επιθυμεί μία ανάλογη εξέλιξη.

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού LCI και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 53% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα προτιμούσε να εκλεγεί βουλευτής ένας υποψήφιος από το Σοσιαλιστικό κόμμα ή το κόμμα των Οικολόγων, ή ακόμα από την παράταξη Μακρόν, αν απέναντι του είχε υποψήφιο του Εθνικού Συναγερμού.

Στην περίπτωση ωστόσο αναμέτρησης ενός υποψηφίου του Εθνικού Συναγερμού και ενός της Ανυπότακτης Γαλλίας οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι, με τους μισούς να πηγαίνουν από τη μία πλευρά και τους άλλους μίσους τους από την άλλη.

Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά τέλος την περίπτωση αναμέτρησης ενός υποψήφιου της παράταξης Μακρόν και ενός υποψήφιου του Λαϊκού Μετώπου της αριστεράς το 52% απαντά ότι θα προτιμούσε την εκλογή ενός υποψηφίου της παράταξης Μακρον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Βρετανοί ψηφίζουν σε σπίτια, εκκλησίες και παιδικούς σταθμούς - Ένα βήμα πριν την εξουσία οι Εργατικοί μετά από 14 χρόνια

«Ήταν σαν αδέρφια»: Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη


Mητσοτάκης: Εντυπωσιακή η μείωση της ανεργίας, έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης