Ρωσία: Ο Πούτιν είπε ότι η προτίμησή του για τον Μπάιντεν παραμένει αμετάβλητη παρά το ντιμπέιτ

Ρωσία: Ο Πούτιν είπε ότι η προτίμησή του για τον Μπάιντεν παραμένει αμετάβλητη παρά το ντιμπέιτ

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα κηρύξει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

biden-putin
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι είδε αποσπάσματα από τη συζήτηση μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ότι η προτίμησή του για τον Μπάιντεν ως τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ παραμένει αμετάβλητη.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης αν ο Μπάιντεν ή ο Τραμπ ήταν καλύτερος, αν η δημοσίως δηλωμένη προτίμησή του για τον Μπάιντεν είχε αλλάξει μετά το ντιμπέιτ και αν το είχε δει, ο Πούτιν είπε:

«Τίποτα δεν έχει αλλάξει

«Δεν ξέραμε τι θα μπορούσε να συμβεί; Το ξέραμε», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Κλείσιμο
Ο Πούτιν έχει δηλώσει πολλές φορές ότι αισθάνεται ότι ο Μπάιντεν είναι προτιμότερος ως ο μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Τραμπ, ακόμη και αφού ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον επικεφαλής του Κρεμλίνου ως «τρελό παλιομ…»

Ο Πούτιν είπε ότι είδε αποσπάσματα από το ντιμπεϊτ μεταξύ του Μπάιντεν και του Τραμπ αλλά είχε άλλα πράγματα να κάνει.

«Είδα μερικά αποσπάσματα» είπε ο Πούτιν. «Αλλά έχω πολλά να κάνω».

Ο Πούτιν είπε ότι έδωσε λίγη προσοχή σε επιμέρους αναφορές των μέσων ενημέρωσης για το ντιμπέϊτ, αν και δεν μπορούσε να το παραβλέψει, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν μια μεγάλη δύναμη.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Τραμπ ότι μπορεί να θέσει τέλος στον πόλεμο της Ουκρανίας αμέσως μόλις κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία τον λαμβάνει σοβαρά αλλά δεν έχει την αίσθηση των λεπτομερειών οποιωνδήποτε ειρηνευτικών προτάσεων του Τραμπ.

«Το γεγονός ότι ο κύριος Τραμπ, ως υποψήφιος για την προεδρία, διακηρύσσει ότι είναι έτοιμος και θέλει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, το λαμβάνουμε αυτό πολύ σοβαρά», είπε ο Πούτιν.

«Δεν είμαι φυσικά εξοικειωμένος με πιθανές προτάσεις για το πώς σχεδιάζει να το κάνει αυτό. Αυτό είναι το βασικό ερώτημα . Αλλά δεν έχω αμφιβολία ότι το εννοεί ειλικρινά και το υποστηρίζουμε».

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν θα κηρύξει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία έως ότου το Κίεβο λάβει μέτρα που είναι «μη αναστρέψιμα» και αποδεκτά από τη Μόσχα.

Ο Πούτιν δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία θα τερμάτιζε τον πόλεμο στην Ουκρανία μόνο εάν το Κίεβο συμφωνούσε να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του στο ΝΑΤΟ και να παραδώσει το σύνολο τεσσάρων επαρχιών που διεκδικεί η Μόσχα, αιτήματα που το Κίεβο απέρριψε γρήγορα ως ισοδύναμα με παράδοση.

Παράλληλα δήλωσε ότι είναι ανώφελο για τη Ρωσία να προσπαθεί να απευθυνθεί στο ουκρανικό κοινοβούλιο όσον αφορά τις ιδέες της Μόσχας για τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών.

Είπε επίσης ότι εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον είναι αδύνατος κατά τη διάρκεια της έντονης προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, και ότι η Ρωσία θα περιμένει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών τον Νοέμβριο και θα δει τι θα κάνει η νέα ηγεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Βρετανοί ψηφίζουν σε σπίτια, εκκλησίες και παιδικούς σταθμούς - Ένα βήμα πριν την εξουσία οι Εργατικοί μετά από 14 χρόνια

«Ήταν σαν αδέρφια»: Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη


Mητσοτάκης: Εντυπωσιακή η μείωση της ανεργίας, έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης