Συρία: Οκτώ νεκροί από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην έρημο

Το ΙΚ έχει σκοτώσει περίπου 4.100 ανθρώπους στη Συρία από το 2019

Οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο βοσκοί, σκοτώθηκαν στην κεντρική Συρία σε επιθέσεις που αποδίδονται στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Την Τετάρτη, μέλη του ΙΚ απήγαγαν έναν βοσκό και σκότωσαν έναν άλλον στη συριακή έρημο. Στη συνέχεια έστησαν ενέδρα και σκότωσαν έξι φιλοκυβερνητικούς μαχητές που αναζητούσαν τον απαχθέντα βοσκό, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

«Ο απολογισμός των επιθέσεων στη συριακή έρημο ανέρχεται στους οκτώ νεκρούς: οκτώ φιλοκυβερνητικοί μαχητές και δύο βοσκοί», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία και παρακολουθεί τις συγκρούσεις στη χώρα αυτή από το 2011, όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος.

Το ΙΚ έθεσε υπό τον έλεγχό του μεγάλο μέρος της Συρίας το 2014 και επέβαλε ένα καθεστώς τρόμου, μέχρι τη διάλυση του «χαλιφάτου» του, το 2019. Αφού έχασαν τα εδάφη τους, οι τζιχαντιστές αποσύρθηκαν στην έρημο απ’ όπου συνεχίζουν τις φονικές επιθέσεις τους, με στόχο κυρίως τον συριακό στρατό και τις κουρδικές δυνάμεις.

Στην έκθεσή του, το περασμένο Σάββατο, ανέφερε ότι το ΙΚ έχει σκοτώσει περίπου 4.100 ανθρώπους στη Συρία από το 2019. Τα περισσότερα θύματα είναι στρατιώτες και άλλοι μαχητές και οι 627 άμαχοι.

Ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι οι μαχητές του ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία είναι «μεταξύ 3-5.000» και ότι χρησιμοποιούν τη Μπαντίγια, την περιοχή της ερήμου, ως επιχειρησιακό κέντρο τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι Βρετανοί ψηφίζουν σε σπίτια, εκκλησίες και παιδικούς σταθμούς - Ένα βήμα πριν την εξουσία οι Εργατικοί μετά από 14 χρόνια

«Ήταν σαν αδέρφια»: Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη


Mητσοτάκης: Εντυπωσιακή η μείωση της ανεργίας, έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr