Ιαπωνία: Οριστικό αντίο στις δισκέτες λέει το Δημόσιο

Οι κρατικοί φορείς στη χώρα εξακολουθούσαν ως σήμερα να αγαπούν αυτό το «αρχαίο» μέσο αποθήκευσης, όπως και το φαξ

Μπορεί να έχουμε 2024, αλλά το ιαπωνικό δημόσιο μέχρι πριν από λίγες ημέρες ζητούσε από τους πολίτες να υποβάλουν έγγραφα σε δισκέτες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Ιαπωνία όχι μόνο χρησιμοποιούσε αυτό το αρχαίο μέσο αποθήκευσης, αλλά και ότι είχε πάνω από 1.000 κανονισμούς που απαιτιούσαν τη χρήση τους.

Όλα αυτά καταργήθηκαν, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τάρο Κόνο, που από το 2021 έχει κηρύξει πόλεμο κατά της δισκέτας, αλλά και κατά του φαξ.

Αν και κάποτε θεωρούσαμε την Ιαπωνία μία από τις πλέον προηγμένες χώρες, τα τελευταία χρόνια φαίνεται να μένει πίσω στον τεχνολογικό μετασχηματισμό, λόγω της βαθιάς δυσπιστίας έναντι στις αλλαγές, όπως αναφέρει το BBC.

Κατάλοιπο της δεκαετίας του ‘60 οι δισκέτες εδώ και πολλά χρόνια είναι εντελώς ανεπαρκείς. Ένα απλό στικάκι των 32GB με κόστος που δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ έχει τον αποθηκευτικό χώρο που έχουν πάνω από 22.000 δισκέτες – αν υποθέσουμε ότι μπορεί να βρει κανένας σήμερα τόσες πολλές.

Παράλληλα, στην Ιαπωνία επιχειρήσεις και το Δημόσιο εξακολουθούν να στέλνουν φαξ αντί για email.

Το επόμενο μεγάλο εμπόδιο της κυβέρνησης είναι η παραδοσιακή προσωπική σφραγίδα χάνκο που χρησιμοποιούν αντί για υπογραφή. Πολλές εταιρείες ζητούν από τα επίσημα έγγραφα να έχουν τη σφραγίδα χάνκο, παρά το ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τις εξαλείψει.


Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Καρεκλιές και ξύλο σε άγριο καβγά που έστησαν μεθυσμένες επιβάτισσες σε κρουαζιερόπλοιο

Ρίχνει τόνους ο Κασσελάκης: «Θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα» - Γόνιμο το κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Χαλκιδική ο Ράφα Ναδάλ - Ξεκίνησε προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ακαδημία του - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr