Ρωσία: Στη φυλακή διοικητής αλεξιπτωτιστών για κατηγορίες διαφθοράς

Είναι ο τελευταίος μιας σειράς υψηλόβαθμων Ρώσων στρατιωτικών και ανώτερων αξιωματικών της άμυνας που συνελήφθησαν με την κατηγορία της διαφθοράς τους τελευταίους μήνες

Ρωσικό στρατοδικείο αποφάσισε τη δίμηνη προφυλάκιση του συνταγματάρχη Αρτιόμ Γκοροντίλοφ, διοικητή της 83ης Ταξιαρχίας Αεροπορικής Επίθεσης της Φρουράς της χώρας, με την κατηγορία της απάτης μεγάλης κλίμακας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το 2022, η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι ο Γκοροντίλοφ ήταν διοικητής του 234ου Συντάγματος Αεροπορικής Επίθεσης των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων της Ρωσίας από το 2019, το οποίο, σύμφωνα με την Ουκρανία και τη Δύση, σκότωσε Ουκρανούς πολίτες στο προάστιο Μπούτσα του Κιέβου τον Μάρτιο του ίδιου έτους.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέρριψε τους ισχυρισμούς για την Μπούτσα ως «προβοκάτσια» και δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός δεν είχε καμία σχέση με τις δολοφονίες, οι οποίες, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, σκηνοθετήθηκαν για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Ο Γκοροντίλοφ που προήχθη για τα κατορθώματά του στον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο η Ρωσία αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση, είναι ο τελευταίος μιας σειράς υψηλόβαθμων Ρώσων στρατιωτικών και ανώτερων αξιωματικών της άμυνας που συνελήφθησαν με την κατηγορία της διαφθοράς τους τελευταίους μήνες.

Δεν είναι σαφές πώς ομολόγησε τις κατηγορίες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Αντώνης Ρέμος: Δεν έχω φοροδιαφύγει, δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος η οικονομική κατάσταση του 54χρονου τοπογράφου

H κίνηση της χρονιάς - Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοβ και υπογράφει πενταετές συμβόλαιο για 17 εκατ. ευρώ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr