Μπάιντεν: Νέα γκάφα - Περιέγραψε τον εαυτό του σε συνέντευξη ως «την πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο»

Μπάιντεν: Νέα γκάφα - Περιέγραψε τον εαυτό του σε συνέντευξη ως «την πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο»

Ήθελε πιθανότατα να δώσει έμφαση στον διορισμό της Καμάλα Χάρις ως πρώτης μαύρης γυναίκας αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και θυμήθηκε ότι είχε διατελέσει αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Ομπάμα

biden
Δεν έχουν τέλος οι λεκτικές γκάφες του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν που διεκδικεί δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο. Αυτή τη φορά, όμως το φραστικό ατόπημά του αφορούσε το φύλο του.

«Παρεμπιπτόντως, είμαι περήφανη που είμαι, όπως είπα, η πρώτη αντιπρόεδρος, η πρώτη μαύρη γυναίκα… που υπηρέτησε μαζί με μαύρο πρόεδρο. Περήφανος που συνεργάζομαι με την πρώτη μαύρη γυναίκα δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε γιατί είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», δήλωσε σε αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Το γεγονός ότι ο 81χρονος Μπάιντεν περιγράφει τον εαυτό του ως μαύρη γυναίκα κατά τη διάρκεια συνέντευξης, κάνει το γύρο το διαδικτύου καθώς πληθαίνουν οι εκκλήσεις για να αποσύρει την υποψηφιότητά του με τον ίδιο να έχει στυλώσει τα πόδια, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πάει πουθενά.

Joe Biden claims he's a 'black woman' in concerning post-debate interview
Κλείσιμο


Ο Μπάιντεν ήθελε πιθανότατα να δώσει έμφαση στον διορισμό της Καμάλα Χάρις ως πρώτης μαύρης γυναίκας αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, προκάλεσε για μία ακόμη φορά αναμπουμπούλα στο κόμμα του όπως και στην κοινή γνώμη, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Θυμήθηκε μάλλον ότι είχε διατελέσει αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Ομπάμα, του πρώτου Αφροαμερικανικού προέδρου των ΗΠΑ και τα έκανε... μαντάρα λέγοντας ότι είναι περήφανος στο να υπηρετεί με μαύρο πρόεδρο.

Η αναφορά του Δημοκρατικού προέδρου στο Ανώτατο Δικαστήριο αφορά την Κετάντζι Μπράουν-Τζάκσον, την πρώτη μαύρη γυναίκα δικαστή, που διορίστηκε από τον ίδιο το 2022.

Η συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Φιλαδέλφεια «WURD» διήρκεσε λίγο λιγότερο από 15 λεπτά, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph. Η δημοσιογράφος Άντρεα Λόουφουλ Σάντερς ήταν αυτή που του έκανε ερωτήσεις αναφορικά με τις σχέσεις που είχε στο παρελθόν με τους μαύρους Αμερικανούς, σχολιάζει η Daily Mail.

Ειδήσεις σήμερα:

Απόστολος Λύτρας: Ξανά στο σφυρί η μεζονέτα του στο Χαλάνδρι

Αλβανία: Καθαίρεσαν από δήμαρχο Χειμάρρας τον Φρέντι Μπελέρη

Βρετανία: Κυβέρνηση με τη «Θάτσερ των Εργατικών» στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ο Στάρμερ - Ποιοι θα αναλάβουν νευραλγικά πόστα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης