Σολτς για την επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία: «Έρχονται πολλοί ηγέτες λόγω Euro, δεν έχω συνάντηση με όλους»

Σολτς για την επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία: «Έρχονται πολλοί ηγέτες λόγω Euro, δεν έχω συνάντηση με όλους»

Ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε χαρούμενος για την αυριανή επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στο Βερολίνο, προκειμένου να δει τον αγώνα της χώρας του με την Ολλανδία, ωστόσο δεν ήταν ξεκάθαρος αν θα τον συναντήσει ή όχι

germany_scholz_g7
«Χαίρομαι για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου» Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα βρεθεί το Σάββατο στο Βερολίνο προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα της εθνικής Τουρκίας με την Ολλανδία για την προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, δήλωσε την Παρασκευή ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία, λόγω του Euro 2024, επισκέπτονται την χώρα μας πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και εκπρόσωποι βασιλικών οίκων. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι βρίσκεται εκεί (ενν. στα στάδια) εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, το οποίο θεωρώ ότι είναι μεγάλο δείγμα σεβασμού. Και έτσι συμβαίνει και όταν επισκέπτομαι ο ίδιος έναν αγώνα, πχ. απόψε το βράδυ», συνέχισε ο κ. Σολτς και πρόσθεσε ότι με τον Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε σταθερή ανταλλαγή απόψεων.

«Επικοινωνούμε συχνά τηλεφωνικώς, βλεπόμαστε σε διεθνείς συναντήσεις και τώρα βρισκόμαστε σε μια περίοδο που απίστευτα πολλοί ηγέτες επισκέπτονται την χώρα μας και δεν έχω με όλους απευθείας συνάντηση, εκτός αν βρισκόμαστε στο ίδιο στάδιο», ανέφερε ο καγκελάριος, ο οποίος θα παρακολουθήσει απόψε στην Στουτγάρδη τον αγώνα της Γερμανίας εναντίον της Ισπανίας. Κληθείς μάλιστα να προβλέψει την έκβαση του αγώνα, δήλωσε ότι θα λήξει με 1-0 υπέρ της εθνικής Γερμανίας.



Ειδήσεις σήμερα:

Νέα γκάφα Μπάιντεν: Περιέγραψε τον εαυτό του σε συνέντευξη ως «την πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο»

Οδύνη στην κηδεία του 54χρονου Παναγιώτη που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό - Δείτε φωτογραφίες


Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη επανεκκίνηση, είπε ο Κιρ Στάρμερ στις πρώτες του δηλώσεις στη Ντάουνινγκ Στριτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης