Βρετανία: Τα θερμά μηνύματα συγχαρητηρίων των ξένων ηγετών για τη νίκη Στάρμερ

Μηνύματα από Σολτς, Στόλτενμπεργκ, Μελόνι για μια νέα εποχή συνεργασίας 

Μηνύματα συγχαρητηρίων φτάνουν από τους ξένους ηγέτες για τη σαρωτική νίκη του Κιρ Στάρμερ, νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας, που τερματίζει 14 χρόνια διακυβέρνησης των Συντηρητικών.

«Είμαι περιχαρής για την εκλογική νίκη του ηγέτη του αδελφού μας κόμματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γνωρίζω τον Κιρ Στάρμερ προσωπικά, έχουμε συναντηθεί πολλές φορές και έχουμε μιλήσει. Θα είναι ένας πολύ καλός, πολύ πετυχημένος πρωθυπουργός…Έχω επίσης την εντύπωση ότι δεν θα δυσκολευθούμε ιδιαίτερα να αναπτύξουμε σχέσεις μεταξύ της Ευρώπης και του ΗΒ και μεταξύ της Γερμανίας και του ΗΒ» δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Τα συγχαρητήριά μου στον Κιρ Στάρμερ για την εκλογική του επιτυχία. Οι σχέσεις μεταξύ της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι εξαιρετικές και είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε μια σχέση ισχυρής και αξιόπιστης συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγάλων εθνών μας» δήλωσε από την πλευρά της η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

«Ευχαριστώ τον φίλο μου Ρίσι Σούνακ για αυτά τα χρόνια της εντατικής συνεργασίας και της ειλικρινούς φιλίας» πρόσθεσε.

«Συγχαίρω τον Κιρ Στάρμερ για την εκλογή του. Ανυπομονώ να τον υποδεχθώ και τον συναντήσω στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα. Έχω συναντήσει τον Κιρ Στάρμερ εδώ στα κεντρικά του ΝΑΤΟ και γνωρίζω ότι είναι ισχυρός υποστηρικτής του ΝΑΤΟ, της διατλαντικής συμμαχίας και είναι επίσης δεσμευμένος στο να διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να είναι ένας ισχυρός και πιστός σύμμαχος του ΝΑΤΟ», το μήνυμα συγχαρητηρίων του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Τα θερμότερα συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές στον @Keir_Starmer για την αξιοσημείωτη νίκη στις βουλευτικές εκλογές. Ανυπομονώ για την θετική και εποικοδομητική συνεργασίας μας για να ενισχύσουμε περαιτέρω την Ολοκληρωμένη Στρατηγική Σύμπραξη Ινδίας-ΗΒ σε όλους τους τομείς, να ενδυναμώσουμε τη αμοιβαία ανάπτυξη και ευημερία», η δήλωση του Ινδού πρωθυπουργού.

«Ευχαριστώ @RishiSunak για την αξιοθαύμαστη ηγεσία στου στο ΗΒ, και την ενεργή του συνεισφορά στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Ινδίας και ΗΒ κατά τη θητεία σου» υπογράμμισε ο Ναρέντρα Μόντι.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία - Οι πρώτες δηλώσεις Στάρμερ στη Ντάουνινγκ Στριτ: Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη επανεκκίνηση

Μεσσηνία: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό στο beach bar του συζύγου της Φανής Χαλκιά στη Στούπα

Bρετανία: Η στιγμή της σύλληψης της δασκάλας που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά δύο αγόρια - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr