Σικελία: Συναγερμός μετά τις εκρήξεις των ηφαιστείων της Αίτνας και του Στρόμπολι - Εντυπωσιακά βίντεο

Σικελία: Συναγερμός μετά τις εκρήξεις των ηφαιστείων της Αίτνας και του Στρόμπολι - Εντυπωσιακά βίντεο

Η Αίτνα, ένα από τα πιο δραστήρια ηφαίστεια στον κόσμο, έχει καταγράψει έντονη δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες, φωτίζοντας τον ουρανό κοντά στην πόλη της Κατάνια - Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο

sikelia-arthrou
Τέφρα και λάβα εκτοξεύθηκαν από τα ηφαίστεια Έτνα και Στρόμπολι στην Ιταλία, με αποτέλεσμα οι αρχές στη Σικελία να αναβαθμίσουν το επίπεδο συναγερμού και να κλείσουν προσωρινά σήμερα το αεροδρόμιο της Κατάνια.

Η Αίτνα, ένα από τα πιο δραστήρια ηφαίστεια στον κόσμο, έχει καταγράψει έντονη δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες, φωτίζοντας τον ουρανό κοντά στην πόλη της Κατάνια, ενώ το Στρόμπολι στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Σικελίας εκλύει λάβα η οποία ξεχύνεται στη θάλασσα.



Κλείσιμο
Η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας εξέδωσε την ανώτατη, «κόκκινη», προειδοποίηση για το Στρόμπολι, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει.



Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νέλο Μουσουμέτσι δήλωσε ότι το Στρόμπολι είναι «υπό παρακολούθηση», προσθέτοντας ότι οι αρχές βεβαιώνονται ότι υπάρχουν έτοιμα σχέδια εκκένωσης για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης.



Η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι προληπτικά αύξησε τον αριθμό των πυροσβεστών στο νησί.



Γύρω από την Κατάνια, στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, κάτοικοι και αρχές καθαρίζουν την πόλη καθώς δρόμοι και αυτοκίνητα καλύφθηκαν με μαύρη ηφαιστειακή τέφρα.

Επαναλειτουργεί μέρος του αεροδρομίου της Κατάνιας

Πριν από λίγο ξανάρχισε να λειτουργεί το μεγαλύτερο μέρος του αεροδρομίου Φονταναρόσα της Κατάνιας, στη Σικελία.

Το αεροδρόμιο είχε κλείσει νωρίς σήμερα το πρωί, για να μπορέσουν να καθαρίσουν οι διάδρομοι προσγείωσης από τη μεγάλη ποσότητα στάχτης που τις σκέπασε, εξαιτίας της έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνας.

Στη φάση αυτή, στην Κατάνια οι αναχωρήσεις των αεροσκαφών πραγματοποιούνται κανονικά ενώ, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις δεν ξεπερνούν τις δυο κάθε ώρα.

Απαγόρευση των οχημάτων για 48 ώρες

Παρά το ότι η έκρηξη του «πύρινου γίγαντα» της Σικελίας σταμάτησε στις 3 την περασμένη νύχτα, ο δήμαρχος της Κατάνισς πριν από λίγο υπέγραψε απόφαση με την οποία απαγορεύει την κυκλοφορία ποδηλάτων και μοτοσικλετών, κατά τις επόμενες σαράντα οκτώ ώρες, μέχρις ότου μπορέσουν να καθαρίσουν όλοι οι δρόμοι από τη στάχτη και τα πετρώματα.

Παράλληλα, συνεχίζεται και σήμερα η εκρηκτική δραστηριότητα του ηφαιστείου Στρόμπολι, στο αρχιπέλαγος των νήσων Εόλιε, βόρεια των ακτών της Σικελίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα γκάφα Μπάιντεν: Περιέγραψε τον εαυτό του σε συνέντευξη ως «την πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο»

Οδύνη στην κηδεία του 54χρονου Παναγιώτη που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό - Δείτε φωτογραφίες


Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη επανεκκίνηση, είπε ο Κιρ Στάρμερ στις πρώτες του δηλώσεις στη Ντάουνινγκ Στριτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης