Απάντηση Λεπέν σε Εμπαπέ: Δεν δίνεις ηθικά μαθήματα και οδηγίες στους ψηφοφόρους ειδικά όταν είσαι δισεκατομμυριούχος

Απάντηση Λεπέν σε Εμπαπέ: Δεν δίνεις ηθικά μαθήματα και οδηγίες στους ψηφοφόρους ειδικά όταν είσαι δισεκατομμυριούχος

Οι Γάλλοι έχουν κουραστεί να τους δίνονται ηθικά μαθήματα και οδηγίες για την ψήφο, δήλωσε η επικαφαλής της ακροδεξιάς

lepen-arthrou
Απάντηση έδωσε η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν κατά του αρχηγού της Εθνικής Γαλλίας, Κιλιάν Εμπαπέ, καλώντας τον να αφήσει τα ηθικά διδάγματα στους ψηφοφόρους, ενόψει των εκλογών της Κυριακής, καθώς ο ίδιος έχει άλλη τσέπη από το μέσο πολίτη.

«Οι Γάλλοι έχουν κουραστεί να τους δίνονται ηθικά μαθήματα και οδηγίες για την ψήφο», δήλωσε η Λεπέν στην βετεράνο δημοσιογράφο του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ.
Το αμερικανικό δίκτυο μετέδωσε απόσπασμα αυτής της συνέντευξης στα κοινωνικά δίκτυα, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«Ειδικά όταν είναι εκατομμυριούχοι ή και δισεκατομμυριούχοι που ζουν στο εξωτερικό» που απευθύνονται σε αυτούς που κερδίζουν 1.300, 1.400 ευρώ το μήνα», τόνισε η μεγάλη νικήτρια του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών.

Κλείσιμο
«Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν την τύχη να ζουν καλά, ακόμη και να προστατεύονται από την ανασφάλεια, τη φτώχεια, την ανεργία… θεωρώ ότι πρέπει να διατηρούν μια μορφή αποστασιοποίησης», είπε χαρακτηριστικά.

Σε κάποια φάση, για να τον καλοπιάσει, η Λεπέν παραδέχτηκε ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι αναμφίβολα ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής αν και η ίδια δεν δηλώνει οπαδός της «στρογγυλής θεάς».

Αλλά «αυτή η τάση για ηθοποιούς, ποδοσφαιριστές και τραγουδιστές να έρχονται και να πουν στους Γάλλους τι πρέπει να ψηφίσουν, αρχίζει να γίνεται πολύ άσχημα αισθητή στη χώρα μας», πρόσθεσε η κόρη του πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς, Ζαν Μαρί Λεπέν.

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας πήρε θέση για τις βουλευτικές εκλογές δηλώνοντας ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη να ψηφίσουμε μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα» του πρώτου γύρου βλέποντας το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν Εθνική Συσπείρωση να έρχεται πρώτο.

«Περισσότερο από ποτέ, πρέπει να πάμε και να ψηφίσουμε. Είναι πραγματικά επείγον. Δεν μπορούμε να δώσουμε τη χώρα στα χέρια αυτών των ανθρώπων, είναι πραγματικά επείγον. Είδαμε τα αποτελέσματα, είναι καταστροφικά».

Υπενθυμίζεται ότι, ο Γάλλος σούπερ σταρ, είχε υπερασπιστεί ανοιχτά τον συμπαίκτη του, Μάρκους Τουράμ, περνώντας ξεκάθαρο μήνυμα κατά της ακροδεξιάς εν μέσω πολιτικής αναταραχής στη Γαλλία, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «τρομερή».

«Μοιράζομαι τις ίδιες αξίες με τον Τουράμ, είμαστε σε μία καθοριστική στιγμή για την ιστορία της χώρας μας. Εμπιστεύομαι όλους τους Γάλλους, κάθε ψήφος έχει αξία. Ελπίζω πως θα συνεχίσουμε να είμαστε υπερήφανοι που θα φοράμε αυτή τη φανέλα. Είμαι απέναντι σε κάθε εξτρεμισμό και απέναντι σε όποιον προσπαθεί να χωρίσει. Δε θα πρέπει να κρυφτούμε, προσκαλώ τους νέους να ψηφίσουν», είχε υποστηρίξει ο αρχηγός των μπλε σε συνέντευξη.

«Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Και γι' αυτό θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους Γάλλους αλλά και στους νέους. Είμαστε μια γενιά που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Βλέπουμε τους ακραίους να μας χτυπάνε την πόρτα και έχουμε την ευκαιρία να σχηματίσουμε το μέλλον της χώρας μας».

Τις τελευταίες ώρες, ο Εμπαπέ έκανε ένα καυστικό σχόλιο σαν να κάνει τη... χάρη στον δημοσιογράφο που του απηύθυνε τον λόγο.

«Είμαι αριστερά σου. Για την ακρίβεια τέρμα αριστερά σου (extrême gauche)», του είπε ο δημοσιογράφος με τον Εμπαπέ να του απαντάει:

«Ελπίζω. Ευτυχώς δεν κάθεσαι στην άλλη πλευρά».

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα γκάφα Μπάιντεν: Περιέγραψε τον εαυτό του σε συνέντευξη ως «την πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο»

Οδύνη στην κηδεία του 54χρονου Παναγιώτη που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό - Δείτε φωτογραφίες


Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη επανεκκίνηση, είπε ο Κιρ Στάρμερ στις πρώτες του δηλώσεις στη Ντάουνινγκ Στριτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης