Εκλογές στη Βρετανία: Ποια είναι η σύζυγος του νέου πρωθυπουργού - Εβραϊκής καταγωγής, της έκανε πρόταση γάμου στην Ελλάδα

Η επεισοδιακή γνωριμία του Κιρ με τη Βικτόρια Στάρμερ - Η αθόρυβη δημόσια ζωή της - Είναι ο βράχος μου, λέει για εκείνη ο ηγέτης των Εργατικών

Στην πρώτη της είσοδο στο 10 της Ντάουνιγκ Στριτ η σύζυγος του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας, επέλεξε ένα κατακόκκινο φόρεμα, στα χρώματα του εμβλήματος των Εργατικών. Αλλά, παρά την εντυπωσιακή αυτή εμφάνιση, η Βικτόρια Στάρμερ έχει επιλέξει να τηρήσει ένα εξαιρετικά χαμηλό προφίλ στην ως τώρα δημόσια ζωή της.

Οι εμφανίσεις στην προεκλογική εκστρατεία ήταν λίγες, ενώ δεν έχει δώσει ούτε μία συνέντευξη και δεν σκοπεύει να δώσει στο μέλλον, λέει ο σύζυγός της, Κιρ Στάρμερ. Ακόμη και μια φωτογραφία που έβγαλαν στην πρόσφατη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στο Λονδίνο έμοιαζε λίγο «σφιγμένη».


Είναι, όπως λένε οι Βρετανοί, μια απομάκρυνση από την παλιά εικόνα του «είμαι πολιτικός και από εδώ η σύζυγος-τρόπαιο» και εξηγούν ότι η λαίδη Στάρμερ είναι μια μοντέρνα ανεξάρτητη γυναίκα.

Εβραϊκής καταγωγής και από τους δύο γονείς της, σπούδασε νομική στο Κάρντιφ και εργάστηκε σε νομική εταιρεία. Αργότερα εντάχθηκε στο βρετανικό ΕΣΥ όπου παραμένει ως σήμερα.

«Η μισή οικογένεια μοιράζει τον χρόνο της εδώ και στο Ισραήλ» έχει δηλώσει ο Στάρμερ, που λέει ότι με τη σύζυγό του είναι πολύ πρόθυμοι να μάθουν τα παιδιά τους για την εβραϊκή κληρονομιά τους.



Προέχει όμως να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη η μετάβαση των παιδιών, ένα αγόρι 16 ετών και ένα κορίτσι 13 ετών, στο νέο περιβάλλον της πρωθυπουργικής κατοικίας. Σε κάθε περίπτωση όμως τα κράτησαν μακριά από την προεκλογική εκστρατεία – δεν αναφέρουν καν τα ονόματά τους για να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους.

Η γνωριμία της με τον Κιρ ήταν επεισοδιακή, έλεγε αργότερα ο Στάρμερ. Δικηγόροι και οι δυο τους, ο Στάρμερ κλήθηκε για κάποια υπόθεση να μιλήσει με τον συνάδελφο που ετοίμασε τα έγγραφα που σχετίζονταν με την υπόθεση.

Την ρώτησε αν είναι ακριβή, αλλά πριν κατεβάσει το τηλέφωνο την άκουσε να λέει «μα, ποιος νομίζει ότι είναι;» Αυτό τον έκανε να την πολιορκήσει για μήνες και από τότε είναι μαζί.

Παντρεύτηκαν το 2007, αφού της είχε κάνει πρόταση γάμου στην Ελλάδα, λίγο πριν ο Στάρμερ αναλάβει δημόσια αξίωμα.


Είναι όμορφη, προσγειωμένη, μοιραζόμαστε αξίες και γελάμε μαζί, λέει ο σύζυγός της. «Είναι ο βράχος μου», είπε.

Σήμερα η Βικτόρια εργάζεται στον τομέα της υγείας στο εργασιακό περιβάλλον για το βρετανικό ΕΣΥ και θα συνεχίσει να εργάζεται εκεί μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων – κάτι που μάθαμε από τον Στάρμερ και όχι την ίδια.



Ειδήσεις σήμερα:

Νέα γκάφα Μπάιντεν: Περιέγραψε τον εαυτό του σε συνέντευξη ως «την πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο»

Οδύνη στην κηδεία του 54χρονου Παναγιώτη που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό - Δείτε φωτογραφίες


Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη επανεκκίνηση, είπε ο Κιρ Στάρμερ στις πρώτες του δηλώσεις στη Ντάουνινγκ Στριτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr