Μαυριτανία: Τουλάχιστον 89 νεκροί από τη βύθιση πλοιαρίου με μετανάστες στα Κανάρια Νησιά

Μαυριτανία: Τουλάχιστον 89 νεκροί από τη βύθιση πλοιαρίου με μετανάστες στα Κανάρια Νησιά

Σχεδόν 5.000 μετανάστες πέθαναν στη θάλασσα κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2024, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο ισπανικό αρχιπέλαγος

migrants_arxeio_n
Οι αρχές στη Μαυριτανία εντόπισαν στα παράλια της χώρας τουλάχιστον 89 πτώματα έπειτα από τη βύθιση πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες αυτή την εβδομάδα.

Η διαδρομή που ακολουθούν οι μετανάστες κατά μήκος των ακτών της Δυτικής Αφρικής για να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά και την Ισπανία είναι μια από τις φονικότερες στον κόσμο.

Σύμφωνα με το μαυριτανικό πρακτορείο, έχουν εντοπιστεί τα πτώματα 89 ανθρώπων που επέβαιναν στο πλοιάριο, ενώ διασώθηκαν εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα πεντάχρονο κοριτσάκι.

Στο πλοιάριο επέβαιναν συνολικά 170 μετανάστες.

Κλείσιμο
Ο Γιάλι Φαλ, ο πρόεδρος της ένωσης αλιέων στην πόλη Ντιάγκο, ανέφερε ωστόσο ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 105 και ότι οι κάτοικοι της περιοχής κηδεύουν από την Δευτέρα τα πτώματα που βρίσκουν στην ακτή. «Εδώ και τρεις ημέρες, θάβουμε τους νεκρούς», είπε.

Σχεδόν 5.000 μετανάστες πέθαναν στη θάλασσα κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2024, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά, σύμφωνα με την οργάνωση για τα δικαιώματα των μεταναστών Walking Borders. Οι αφίξεις στο ισπανικό αρχιπέλαγος πενταπλασιάστηκαν στο διάστημα αυτό, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, ξεπερνώντας τις 16.500, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Αντώνης Ρέμος: Δείτε τον σε βίντεο να λέει «δεν έχω να φοβηθώ τίποτα» και να καλεί τον κόσμο στις συναυλίες του

Εκλογές στη Βρετανία: Ποια είναι η σύζυγος του νέου πρωθυπουργού - Εβραϊκής καταγωγής, της έκανε πρόταση γάμου στην Ελλάδα

Μέι Μασκ: Μετά την επίσκεψή της στην Αθήνα, η μητέρα του Έλον Μασκ κάνει διακοπές στην Ίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης