Μπορέλ: Η Επιχείρηση «Ασπίδες» είναι παράδειγμα για το πώς η ΕΕ μπορεί να δράσει αποτελεσματικά ως δύναμη ασφάλειας

Μπορέλ: Η Επιχείρηση «Ασπίδες» είναι παράδειγμα για το πώς η ΕΕ μπορεί να δράσει αποτελεσματικά ως δύναμη ασφάλειας

Επισκέφτηκε το στρατηγείο της επιχείρησης στη Λάρισα μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια

borell-dendias
Η Επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα είναι ένα παράδειγμα για το πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να δράσει αποτελεσματικά ως ναυτική δύναμη ασφάλειας.

Αυτό τόνισε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ, μιλώντας σήμερα, από το στρατηγείο της επιχείρησης στη Λάρισα, το οποίο επισκέφθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

Έδωσε συγχαρητήρια για τη δουλειά που επιτελεί το προσωπικό στο στρατηγείο ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα επισήμανε ότι οι Χούτι εξαπολύουν στοχευμένες επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων θέτοντας σε κίνδυνο τη διεθνή ναυσιπλοΐα, το εμπόριο αλλά και την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες:

borell-dendias3
borell-dendias2
borell-dendias1
Κλείσιμο
Όπως είπε ο κ. Μπορέλ τα εναλλακτικά δρομολόγια των πλοίων προσθέτουν από 10 έως 14 ημέρες ταξίδι με συνέπεια «περισσότερα έξοδα, που σημαίνουν μεγαλύτερες τιμές, δηλαδή πληθωρισμός». Και όπως πάντα, υπογράμμισε, αυτοί που πληρώνουν το ακριβότερο τίμημα «είναι οι πιο φτωχοί».

«Αυτές οι επιθέσεις αποτελούν ευθεία επίθεση στα συμφέροντά μας, στη ΕΕ αλλά και στη διεθνή σταθερότητα και ειρήνη καθώς και στις ζωές των ανθρώπων που έχουν ανάγκη» ανέφερε ο κ. Μπορέλ.

«Γι΄ αυτό το λόγο ξεκινήσαμε την επιχείρηση» και έως τώρα, από τον περασμένο Φεβρουάριο, στο πλαίσιο των «Ασπίδων» έχουν συνοδευτεί επιτυχώς 170 εμπορικά πλοία που περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, επισήμανε ο κ. Μπορέλ, «έχουν καταστραφεί 19 drones και πύραυλοι των Χούτι».

Τόνισε ότι η επιχείρηση «Ασπίδες» είναι αυστηρά αμυντικού χαρακτήρα και ότι δεν πραγματοποιούνται επιχειρήσεις εναντίον των Χούτι στην ξηρά.

Ειδήσεις σήμερα:

Αντώνης Ρέμος: Δείτε τον σε βίντεο να λέει «δεν έχω να φοβηθώ τίποτα» και να καλεί τον κόσμο στις συναυλίες του

Εκλογές στη Βρετανία: Ποια είναι η σύζυγος του νέου πρωθυπουργού - Εβραϊκής καταγωγής, της έκανε πρόταση γάμου στην Ελλάδα

Μέι Μασκ: Μετά την επίσκεψή της στην Αθήνα, η μητέρα του Έλον Μασκ κάνει διακοπές στην Ίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης