Εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν λέει ξανά ότι δεν εγκαταλείπει - Του δείχνουν την έξοδο από το κόμμα του

Εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν λέει ξανά ότι δεν εγκαταλείπει - Του δείχνουν την έξοδο από το κόμμα του

Παραδέχτηκε για άλλη μια φορά ότι η εμφάνισή του στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν και η καλύτερη, αλλά είπε ότι «δεν θα επιτρέψει στην τηλεμαχία να σβήσει χρόνια δουλειάς»

biden-m
Για άλλη μια φορά ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη για τις εκλογές του Νοεμβρίου, παρά το ότι το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη στο κόμμα του, ζητούν από τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί.

Ο 81χρονος πρόεδρος επανέλαβε την Παρασκευή (5/7) σε ομιλία του στο Ουισκόνσιν ότι παραμένει στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και «δεν θα επιτρέψει στην τηλεμαχία να σβήσει χρόνια δουλειάς».



Κλείσιμο
Παραδέχτηκε για άλλη μια φορά ότι η εμφάνισή του στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν και η καλύτερη και ότι από τότε ακούγονται πολλά. «Τι θα κάνει ο Τζο; Θα μείνει στη μάχη, θα αποσυρθεί», είπε στο κοινό του, μιλώντας για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο.

«Είμαι υποψήφιος και θα κερδίσω πάλι» τις προεδρικές εκλογές, τόνισε στη συνέχεια.

Είπε ακόμη ότι εδώ και πάνω από δύο αιώνες η Αμερική είναι μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα, για να προσθέσει: «Ανάθεμά με, αν το 2024, δύο χρόνια πριν από τη 250η επέτειο από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, τα αρπάξει αυτά ο Τραμπ».


Αλλά, παρά ταύτα, ακόμη και μέσα από τους Δημοκρατικούς ακούγονται φωνές που διακριτικά ζητούν να αποσυρθεί έγκαιρα.

Την Παρασκευή, η Δημοκρατική κυβερνήτρια της Μασαχουσέτης Μόρα Χίλι προέτρεψε τον Μπάιντεν «να ακούσει τον αμερικανικό λαό και να εξετάσει με περίσκεψη εάν παραμένει η καλύτερη ελπίδα μας για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ».

Σύμφωνα εξάλλου με την εφημερίδα Washington Post, o γερουσιαστής Μαρκ Ρ. Γουόρνερ προσπαθεί να συγκεντρώσει μια ομάδα άλλων Δημοκρατικών γερουσιαστών που θα ζητήσουν από τον Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα.

Η εκπρόσωπός του, Ρέιτσελ Κόεν, ούτε επιβεβαίωσε, ούτε όμως και διέψευσε ότι ο γερουσιαστής πιστεύει ότι ο Μπάιντεν πρέπει να αποσυρθεί. «Όπως και πολλοί άλλοι στην Ουάσινγκτον και τη χώρα, ο γερουσιαστής Γουόρνερ πιστεύει ότι αυτές είναι κρίσιμες ημέρες για την εκστρατεία του προέδρου και το ξεκαθάρισε στον Λευκό Οίκο», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Ως πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, ο Γουόρνερ θεωρείται ότι ασκεί σημαντική επιρροή. Εκπροσωπεί επίσης μια Πολιτεία, τη Βιρτζίνια, που ο Μπάιντεν θα πρέπει να κερδίσει τον Νοέμβριο εάν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες του για επανεκλογή.



Ειδήσεις σήμερα:

Αντώνης Ρέμος: Δείτε τον σε βίντεο να λέει «δεν έχω να φοβηθώ τίποτα» και να καλεί τον κόσμο στις συναυλίες του

Εκλογές στη Βρετανία: Ποια είναι η σύζυγος του νέου πρωθυπουργού - Εβραϊκής καταγωγής, της έκανε πρόταση γάμου στην Ελλάδα

Μέι Μασκ: Μετά την επίσκεψή της στην Αθήνα, η μητέρα του Έλον Μασκ κάνει διακοπές στην Ίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης