Μπάιντεν στο ABC News: Κανείς δεν είναι ικανότερος για να κερδίσει τις εκλογές - Δείτε βίντεο

«Θα παραιτηθώ μόνο αν μου το ζητήσει ο Παντοδύναμος» - «Το ντιμπέιτ με τον Τραμπ ήταν μια κακή παρένθεση» - Τι απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος για το ζήτημα του γνωστικού τέστ

«Κανείς δεν είναι ικανότερος (από εμένα)» για να είναι πρόεδρος ή για να κερδίσει αυτές τις εκλογές, υποστήριξε ο Τζο Μπάιντεν κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC News.

Η απογοητευτική επίδοση του 81χρονου Μπάιντεν στο ντιμπέιτ με τον 78χρονο Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, στις 27 Ιουνίου, είχε ως αποτέλεσμα ορισμένοι Δημοκρατικοί να εγείρουν ζήτημα απόσυρσης της υποψηφιότητάς του. Ήδη τέσσερις Δημοκρατικοί βουλευτές έχουν παροτρύνει τον Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αναγνώρισε για πολλοστή φορά ότι η εμφάνισή του στην προ ημερών τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, υπογραμμίζοντας όμως ότι ήταν μια κακή παρένθεση – ένα μεμονωμένο συμβάν λόγω του κρυολογήματος που τον ταλαιπωρούσε.



Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος τον ρώτησε ευθέως αν παρακολούθησε αργότερα την τηλεμαχία για να σχηματίσει καλύτερη άποψη σχετικά με την επίδοσή του. «Δεν νομίζω, όχι» απάντησε ο Μπάιντεν.

Ο ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος έθεσε επίσης το ζήτημα του γνωστικού τεστ που έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη ο Ντόναλντ Τραμπ, ρωτώντας τον πρόεδρο Μπάιντεν εάν θα ήταν έτοιμος να υποβληθεί σε τέτοιου είδους αξιολόγηση. Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε πως η άσκηση των καθηκόντων του ισοδυναμεί με γνωστικό τεστ στο οποίο υποβάλλεται καθημερινά.



«Είστε ο ίδιος άνθρωπος σήμερα που ήσασταν όταν αναλάβατε τα καθήκοντά σας πριν από τρεισήμισι χρόνια;» ρώτησε ο Στεφανόπουλος.

«Όσον αφορά τις επιτυχίες, ναι», απάντησε ο Μπάιντεν. "Ήμουν επίσης ο τύπος που συνέταξε ένα ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή που μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ήμουν επίσης ο τύπος που επέκτεινε το ΝΑΤΟ. Ήμουν επίσης ο τύπος που μεγάλωσε την οικονομία. Όλα τα μεμονωμένα πράγματα που έγιναν ήταν ιδέες που είχα ή τις εκπλήρωσα».



Ο Μπάιντεν απέρριψε επανειλημμένα τους πρόσφατους αριθμούς δημοσκοπήσεων που τον δείχνουν πίσω από τον Τραμπ τόσο στις γενικές εκλογές όσο και σε συγκεκριμένες πολιτείες, καθώς και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από ορισμένους Δημοκρατικούς ότι η παραμονή στην κούρσα δεν είναι προς το συμφέρον του κόμματος ή της χώρας.

«Αν μπορείτε να πειστείτε ότι δεν μπορείτε να νικήσετε τον Ντόναλντ Τραμπ, θα παραιτηθείτε;» ρώτησε ο Στεφανόπουλος.

«Εξαρτάται από το αν ο Παντοδύναμος κατέβει και μου το πει, μπορεί να το κάνω», είπε ο Μπάιντεν.

Όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει αν η ηγεσία των Δημοκρατικών του Κογκρέσου του ζητήσει να παραιτηθεί, ο Μπάιντεν απάντησε.

"Όλοι είπαν ότι πρέπει να μείνω στον αγώνα. Μείνε στον αγώνα. Κανείς δεν είπε ότι εγώ πρέπει να φύγω».

«Αν σας πουν αξιόπιστα από τους συμμάχους σας, από τους φίλους και τους υποστηρικτές σας στο Δημοκρατικό Κόμμα στη Βουλή και τη Γερουσία, ότι ανησυχούν ότι θα χάσετε τη Βουλή και τη Γερουσία, αν παραμείνεις, τι θα κάνεις;" επέμεινε ο Στεφανόπουλος.

"Δεν θα απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Δεν θα συμβεί", απάντησε ο Μπάιντεν.



Η συνάντηση του Μπάιντεν στο ABC News είναι η πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά το ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου. Το ABC News επικοινώνησε με τον Τραμπ για να του προσφέρει μια αντίστοιχη ευκαιρία συνέντευξης, αλλά η ομάδα του αρνήθηκε.





Ειδήσεις σήμερα:

Ιστορική νίκη των Εργατικών στη Βρετανία, καταποντίστηκαν οι Συντηρητικοί του Σούνακ - Ο Στάρμερ παίρνει 411 από τις 650 έδρες

Καλοκαίρι και πάλι από αύριο - Έρχονται 40άρια από την ερχόμενη Δευτέρα στα δυτικά


Δεν ήταν 50.000 ευρώ οι φορολογικές δηλώσεις του Ρέμου, λέει ο δικηγόρος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr