Γαλλία: Περισσότερες από 50 σωματικές επιθέσεις σε βάρος υποψηφίων έχουν καταγραφεί ενόψει εκλογών

Οι επιθέσεις κυμαίνονται από λιγότερο ως εξαιρετικά σοβαρές, καθώς ορισμένοι υποψήφιοι έχουν τραυματιστεί τόσο βαριά που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο

Οι γαλλικές αρχές έχουν καταγράψει περισσότερες από 50 επιθέσεις εναντίον υποψηφίων και υποστηρικτών προεκλογικών εκστρατειών, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ζεράλ Νταρμανέν, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την πολιτική βία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας.

«Αυτή η εκστρατεία είναι σύντομη. Ωστόσο, έχουμε καταμετρήσει 51 υποψηφίους, βουλευτές ή υποστηρικτές της προεκλογικής εκστρατείας που έχουν δεχθεί σωματική επίθεση. Δεν μετράω τις λεκτικές επιθέσεις», δήλωσε ο Νταρμανέν σύμφωνα με το CNN. Σύμφωνα με περαιτέρω δηλώσεις του, οι επιθέσεις κυμαίνονται από λιγότερο ως εξαιρετικά σοβαρές, καθώς ορισμένοι υποψήφιοι έχουν τραυματιστεί τόσο βαριά που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο.

Περίπου τριάντα άτομα έχουν προσαχθεί για ανάκριση σε σχέση με τις επιθέσεις, πρόσθεσε ο Νταρμανίν.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει μεγάλες εντάσεις ενόψει των εκλογών αυτής της Κυριακής. 7 Ιουλίου, και για αυτό 30.000 αστυνομικοί έχουν οριστεί για να διασφαλιστεί ότι δεν θα δημιουργηθούν αναταραχές.

Οι πολιτικοί έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι μια νίκη της ακροδεξιάς θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιες διαδηλώσεις στους δρόμους, με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ναφτάνει στο σημείο να λέει ότι μπορεί να ξεσπάσει «εμφύλιος πόλεμος».

Περιστατικά επιθέσεων σχεδόν σε όλα τα κόμματα

Η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Prisca Thevenot και η ομάδα της δέχθηκαν επίθεση ενώ έκαναν προεκλογική εκστρατεία το βράδυ της Τετάρτης, 3 Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, η πολιτικός του Εθνικού Συναγερμού (RN) Marie Dauchy, η οποία κατεβαίνει στη νοτιοανατολική εκλογική περιφέρεια Savoie, επέλεξε να αναστείλει την εκστρατεία της αφού, όπως είπε, δέχθηκε σωματική επίθεση ενώ έκανε εκστρατεία σε μια αγορά.

Η τρομοκρατική απειλή στη χώρα «παραμένει εξαιρετικά ισχυρή»,  προειδοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν αρκετές συλλήψεις σε δύο διαφορετικά μέρη. Αν και τα δύο περιστατικά «θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως τρομοκρατικά», πρέπει να χαρακτηριστούν επισήμως ως τέτοια από τον εθνικό αντιτρομοκρατικό εισαγγελέα, πρόσθεσε ο Νταρμανίν.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιστορική νίκη των Εργατικών στη Βρετανία, καταποντίστηκαν οι Συντηρητικοί του Σούνακ - Ο Στάρμερ παίρνει 411 από τις 650 έδρες

Αντώνης Ρέμος: Ο «πόλεμος» με την Αρχή για το ξέπλυμα, τα χρέη του Ηρακλή και η αγχωμένη δήλωση

Ντιμπέιτ Κασσελάκη - «87» στην Κεντρική Επιτροπή: Μάχη για τους συσχετισμούς και τις εντυπώσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr