CNN: Ανυποχώρητος ο Μπάιντεν στην πρώτη συνέντευξη μετά το ντιμπέιτ, τα έξι συμπεράσματα

CNN: Ανυποχώρητος ο Μπάιντεν στην πρώτη συνέντευξη μετά το ντιμπέιτ, τα έξι συμπεράσματα

Το αμερικανικό δίκτυο εστιάζει στην επιμονή του Μπάιντεν για υποβάθμιση της κακής επίδοσης στο ντιμπέιτ

biden_ap_1
Τη στιγμή που κυκλοφορεί πλειάδα σεναρίων για την ηγεσία των Δημοκρατικών, με αναλυτές να βλέπουν στο πρόσωπο της Κάμαλα Χάρις τη νέα πρόεδρο του κόμματος και τον Τζο Μπάιντεν να to διαψεύδει, το αμερικανικό δίκτυο CNN αξιολογεί την επίδοση του προέδρου των ΗΠΑ στο ντιμπέιτ έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Χαρακτηρίζει ανυποχώρητο τον Τζο Μπάιντεν που «υποβάθμισε την κακή του επίδοση στο ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας, σε συνέντευξή του στο ABC».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του με τον παρουσιαστή Τζορτζ Στεφανόπουλο, ο Μπάιντεν απέρριψε κάθε ενδεχόμενο να αποχωρήσει, ενώ προχώρησε σε δικαιολογίες για την κακή του απόδοση.

Ήταν η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Μπάιντεν μετά την εμφάνισή του στο ντιμπέιτ, μια στιγμή-κλειδί για το πολιτικό του μέλλον.

Κλείσιμο
Ακολουθούν σύμφωνα με το CNN έξι συμπεράσματα μετά τη συνέντευξη του Μπάιντεν στο ABC News.

- Ο Μπάιντεν είπε ότι το ντιμπέιτ ήταν μια «κακή στιγμή», όχι όμως ένα σοβαρότερο πρόβλημα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ήταν άρρωστος και αισθανόταν άσχημα πριν από το ντιμπέιτ. Ερωτηθείς αν επρόκειτο για μια κακή στιγμή ή για μια πιο σοβαρή κατάσταση, έσπευσε να καθησυχάσει.

Στη συνέντευξη, όπως γράφει το CNN, ο Μπάιντεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς αισθανόταν την ώρα του ντιμπέιτ, λέγοντας ότι ήταν κουρασμένος. 

- Ο πρόεδρος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις κακές επιδόσεις, αλλά παρουσιάζει μια νέα δικαιολογία

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έχει παρακολουθήσει την απόδοσή του. Όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε πόσο άσχημα πήγαινε, είπε: «δεν φταίει κανείς άλλος εκτός από εμένα».

- Ο Μπάιντεν δεν θα κάνει γνωστικό τεστ 

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι κανείς δεν είπε ότι έπρεπε να κάνει γνωστικές και νευρολογικές εξετάσεις, λέγοντας στον Στεφανόπουλο: «κάνω ένα πλήρες νευρολογικό τεστ κάθε μέρα» αναφερόμενος στις απαιτήσεις της δουλειάς του.

«Έχω γιατρούς που ταξιδεύουν παντού. Κάθε πρόεδρος το κάνει, όπως γνωρίζετε» συμπλήρωσε.

- Ο Μπάιντεν αρνείται ότι οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να χάνει από τον Τραμπ

Ερωτηθείς από τον Στεφανόπουλο αν είναι ειλικρινής με τον εαυτό του σχετικά με την πιθανότητα να νικήσει τον Τραμπ, ο Μπάιντεν είπε: «Ναι. Ναι, ναι, ναι, ναι».

Εστίασε σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι δεν θα μπορούσε να κερδίσει το 2020, διαψεύδοντας τις σημερινές αναλυτικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι βρίσκεται πίσω από τον Τραμπ.

- Ο Μπάιντεν απομακρύνει τους Δημοκρατικούς που βρίσκονται σε νευρικότητα

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του αν θα παραιτηθεί αν διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να νικήσει τον Τραμπ, απάντησε ότι αυτό θα το έκανε μόνο «αν ο Παντοδύναμος Κύριος κατέβει» και του το πει.

«Αν ο Παντοδύναμος Κύριος κατέβαινε και έλεγε "Τζο, βγες από την κούρσα", θα έβγαινα από την κούρσα», δήλωσε συγκεκριμένα ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν επέδειξε την ενέργειά του σε συγκέντρωση στο Ουισκόνσιν

Ο Μπάιντεν ήρθε αντιμέτωπος με τις ανησυχίες των ψηφοφόρων λίγο πριν από τη συνέντευξη στο ABC, καθώς ανέβαινε στη σκηνή σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ουισκόνσιν. Παρευρισκόμενος στη συγκέντρωση προέβαλε πανό που έγραφε: «Να παραδώσεις τη σκυτάλη». 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος το Euro 2024 για τον Πέδρι μετά το μαρκάρισμα του Κρόος


Επεισόδιο Κασσελάκη με τον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ - Κριτική από Ραγκούση, Γεροβασίλη,
Θεοχαρόπουλο


Ουγγαρέζος για Μενεγάκη: Είναι «σκυλί» στη δουλειά, μαμά και ασπίδα για όποιον προστατεύει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης