Τζο Μπάιντεν: Ο γιατρός του συναντήθηκε με ειδικό για τη νόσο του Πάρκινσον στον Λευκό Οίκο

Δημοσίευμα της New York Post αναφέρει ότι ομάδα γιατρών βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του

Ένας διακεκριμένος νευρολόγος της Ουάσινγκτον είχε συνάντηση με τον προσωπικό γιατρό του προέδρου Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο νωρίτερα φέτος, όπως προκύπτει από τα αρχεία καταγραφής επισκεπτών που εξέτασε η Post.

Ο δρ Κέβιν Κάναρντ, ειδικός στη νόσο του Πάρκινσον στο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed, συναντήθηκε με τον δρ Κέβιν Ο'Κόνορ, και δύο άλλους στην κλινική της κατοικίας του Λευκού Οίκου στις 17 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα αρχεία, τα οποία προκύπτουν καθώς συνεχίζουν να στροβιλίζονται ερωτήματα σχετικά με την ψυχική υγεία του 81χρονου προέδρου μετά την πανωλεθρία του στο ντιμπέιτ την περασμένη εβδομάδα με τον πρώην πρόεδρο Τραμπ.
Ο Dr. Κέβιν Κάναρντ, ειδικός στη νόσο του Πάρκινσον, συναντήθηκε με τον προσωπικό γιατρό του Προέδρου Biden στο Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο

Ο καρδιολόγος Τζον Ε. Άτγουντ, ήταν επίσης στη συνάντηση στις 5 μ.μ., όπως δείχνουν τα αρχεία επισκεπτών του Λευκού Οίκου.

Το τέταρτο άτομο δεν έχει αναγνωριστεί στα αρχεία καταγραφής από εκείνη την ημέρα, όταν ο Μπάιντεν βρισκόταν στον Λευκό Οίκο και φιλοξένησε τους ηγέτες της Βουλής και της Γερουσίας για να τους πιέσει για περισσότερη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά του.

Ο Κάναρντ είναι αυθεντία στη νόσο Πάρκινσον και έχει εργαστεί στο Walter Reed για σχεδόν 20 χρόνια. Από το 2012, υπηρετεί ως «ειδικός νευρολογίας που υποστηρίζει την ιατρική μονάδα του Λευκού Οίκου», σύμφωνα με το LinkedIn του.
Ο Κέβιν Ο' Κόνορ επισκέπτεται τακτικά τον Πρόεδρο Biden υπό την ιδιότητά του ως προσωπικός γιατρός

Η πιο πρόσφατη εργασία του δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2023 στο περιοδικό Parkinsonism & Related Disorders και επικεντρώνεται στο «πρώιμο στάδιο» της παραλυτικής νόσου. Δεδομένου ότι η υγεία του Μπάιντεν είναι η κύρια αρμοδιότητα του Ο'Κόνορ, είναι πολύ πιθανό η συνάντηση να τον αφορούσε, σύμφωνα με τον βουλευτή Ρόνι Τζάκσον, γιατρό τόσο του προέδρου Ομπάμα όσο και του Τραμπ. «Είναι πολύ πιθανό να μιλούσαν για τον Μπάιντεν», δήλωσε ο Τζάκσον στην Post.

«Θα πρέπει να επιβλέπει τακτικά μόνο τον πρόεδρο και την πρώτη οικογένεια». Ο Ο' Κόνορ είναι ο επίσημος γιατρός του Μπάιντεν από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021 και βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον πρόεδρο. Η πιο σημαντική δουλειά του κάθε μέρα είναι να λέει «Καλημέρα, κύριε Πρόεδρε», είπε ο Τζάκσον σε συνέντευξή του τον Μάρτιο.

Ο O' Κόνορ έδωσε στον Μπάιντεν καθαρό πιστοποιητικό υγείας κατά την ετήσια εξέτασή του τον Φεβρουάριο. Η εξέταση περιελάμβανε νευρολογική εξέταση, η οποία απέκλεισε συγκεκριμένα τη νόσο του Πάρκινσον, είχε πει τότε ο Ο΄Κόνορ. Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Μπάιντεν είχε μια «προφορική εξέταση» με τον Ο' Κόνορ μετά το ντιμπέιτ.

Ο Τζάκσον - ο οποίος δεν έχει εξετάσει ποτέ τον Μπάιντεν - υποστήριξε ότι ο γιατρός του προέδρου, μαζί με την Πρώτη Οικογένεια, προσπαθούν να «καλύψουν» τη φθίνουσα υγεία του προέδρου, ο οποίος στις 4 Ιουλίου έκανε αρκετές γκάφες και λανθασμένες δηλώσεις στις εορταστικές εκδηλώσεις στον Λευκό Οίκο.

«Πιστεύω ότι αυτός και η Τζιλ Μπάιντεν έχουν ηγηθεί της συγκάλυψης. Ο Κέβιν Ο' Κόνορ είναι σαν γιος για την Τζιλ Μπάιντεν - τον αγαπάει. Είναι τρελό. Ο Κέβιν Ο' Κόνορ ήταν σε αυτή τη θέση από την πρώτη ημέρα που ο Μπάιντεν ανέλαβε πρόεδρος, επειδή ήξεραν ότι μπορούσαν να εμπιστευτούν τον Κέβιν να πει και να κάνει ό,τι χρειαζόταν να ειπωθεί ή να γίνει και να καλύψει ό,τι χρειαζόταν να καλυφθεί. Είναι μέλος της οικογένειας Μπάιντεν», δήλωσε ο Τζάκσον.

Ο Τζάκσον προειδοποιεί εδώ και χρόνια ότι η ψυχική υγεία του Μπάιντεν γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου, ο Τζάκσον είπε ότι ήταν απόδειξη ότι ο Μπάιντεν πάσχει από «γνωστική ασθένεια» - και τον προέτρεψε να παραιτηθεί.

Ο δρ Rob Howard, καθηγητής ψυχιατρικής της τρίτης ηλικίας στο University College του Λονδίνου, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν εμφάνισε πολλά συμπτώματα ενδεικτικά της νόσου του Πάρκινσον. «Η διακύμανση της λειτουργίας της προσοχής του προέδρου, η εμφάνιση του προσώπου του και το βάδισμά του», ήταν όλα σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά, δήλωσε ο Χάουαρντ, ο οποίος δεν έχει εξετάσει ποτέ τον Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι δεν προσφέρει επίσημη διάγνωση. «Δεν λέω ότι είναι η νόσος του Πάρκινσον, απλώς επισημαίνω ότι υπάρχουν χαρακτηριστικά του που συνάδουν με τη νόσο του Πάρκινσον».

Ο γερουσιαστής Ρότζερ Μάρσαλ, ο οποίος είναι γιατρός, δήλωσε ότι «πολλοί» γιατροί «υποπτεύονται εδώ και αρκετά χρόνια ότι ο πρόεδρος μπορεί να πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον».

«Δυστυχώς, πάνω από 500.000 Αμερικανοί πάσχουν από αυτή τη νευρολογική πάθηση. Αν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ανάμεσά τους, ο αμερικανικός λαός αξίζει να το μάθει πριν ψηφίσει τον Νοέμβριο», δήλωσε στην Post.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος το Euro 2024 για τον Πέδρι μετά το μαρκάρισμα του Κρόος


Επεισόδιο Κασσελάκη με τον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ - Κριτική από Ραγκούση, Γεροβασίλη,
Θεοχαρόπουλο


Ουγγαρέζος για Μενεγάκη: Είναι «σκυλί» στη δουλειά, μαμά και ασπίδα για όποιον προστατεύει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr