Τζο Μπάιντεν: «Αν και γνώριζε τις ερωτήσεις που θα του έκαναν σε συνεντεύξεις υπέπεσε σε γκάφες», λέει δημοσιογράφος

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει τα πάντα για να πείσει ότι μπορεί αλλά δεν τα καταφέρνει

Οργιάζουν τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για το κατά πόσο ο Τζο Μπάιντεν είναι ικανός να ανταπεξέλθει σε ακόμα μια προεδρική θητεία στο τιμόνι των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος δεν μπορεί να δώσει ευθείες απαντήσεις ακόμα και όταν γνωρίζει εκ των προτέρων τις ερωτήσεις.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε μια ραδιοφωνική παρουσιάστρια από τη Φιλαδέλφεια η οποία είπε στο CNN ότι η ομάδα του Μπάιντεν της είχε δώσει τις ερωτήσεις που θα έκανα στον 81χρονο πριν εκείνος εμφανιστεί στην εκπομπή της.
Η Lawful-Sanders, παρουσιάστρια της εκπομπής "The Source" στο WURD, δήλωσε ότι έλαβε μια λίστα με οκτώ ερωτήσεις για τη συνέντευξη την Τετάρτη

Η Andrea Lawful-Sanders, παρουσιάστρια της εκπομπής «The Source» στο WURD, δήλωσε ότι έλαβε εκ των προτέρων έναν κατάλογο οκτώ ερωτήσεων απευθείας από τους συμβούλους του Μπάιντεν για τη συνέντευξη η οποία είχε ως στόχο να βοηθήσει να πειστούν οι πανικόβλητοι υποστηρικτές του, ιδίως οι μαύροι, ότι η καταστροφική εμφάνισή του στο ντιμπέιτ ήταν μια κακή στιγμή. «Οι ερωτήσεις στάλθηκαν σε μένα για έγκριση- τις ενέκρινα», αποκάλυψε η δημοσιογράφος στο CNN.

Η Lawful-Sanders είπε αρχικά ότι οι ερωτήσεις προήλθαν από τον Λευκό Οίκο, αλλά ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας του Μπάιντεν δήλωσε στην Post ότι τα σημεία συζήτησης προήλθαν από αυτούς.

Ο Μπάιντεν ελεγε ασυναρτησίες κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του με τη Lawful-Sanders - ισχυριζόμενος ότι ήταν περήφανος που ήταν «η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο». Έκανε επίσης και άλλους ανούσιους ισχυρισμούς, μεταξύ των οποίων: «Είμαι ο πρώτος πρόεδρος που εξελέγη στην πολιτεία του Ντέλαγουερ, όταν ήμουν παιδί».

Η ομάδα του Μπάιντεν ισχυρίστηκε αργότερα ότι είναι σύνηθες να στέλνουν στους δημοσιογράφους προτεινόμενα σημεία συζήτησης.

«Οι οικοδεσπότες είναι πάντα ελεύθεροι να κάνουν τις ερωτήσεις που θεωρούν ότι θα ενημερώσουν καλύτερα τους ακροατές τους», είπε η εκπρόσωπος του Μπάιντεν Λόρεν Χιτ.

Ο πρόεδρος συμμετείχε επίσης σε μια συνέντευξη Τύπου χθες, καθώς και σε μια συνέντευξη στο ABC. Οι Αμερικανοί είχαν αρκετές ευκαιρίες να τον δουνκαι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Ο πρόεδρος εμφανίστηκε για προηχογραφημένες συνεντεύξεις και στους δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς για να κατευνάσει τις ανησυχίες των Δημοκρατικών σχετικά με την ικανότητά του να υπηρετήσει άλλη μια θητεία ως πρόεδρος.

Ωστόσο, οι εμφανίσεις του το μόνο που κατάφεραν ήταν να εγείρουν ακόμη περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τις ικανότητες του Μπάιντεν.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο γιατρός του Μπάιντεν συναντήθηκε με ειδικό για τη νόσο του Πάρκινσον στον Λευκό Οίκο


Υπόκλιση Ντόντσιτς στην Ελλάδα: Συγχαρητήρια, έπαιξε καλύτερα - Μεγάλη υπόθεση ο Γιάννης αλλά υπάρχουν και άλλοι παίκτες


Euro 2024: Η γερμανική αστυνομία διέλυσε πορεία Τούρκων οπαδών γιατί έκαναν το σήμα των γκρίζων λύκων - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr