Πόλεμος στο Ισραήλ: Δεκαέξι νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Δεκαέξι νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο στη Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν μέλος της Χεζμπολάχ σε επιδρομή με drone στον γειτονικό Λίβανο

gaza_school
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν το Σάββατο νέους πολύνεκρους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, ο ένας από τους οποίους προκάλεσε τον θάνατο 16 ανθρώπων μέσα σε σχολείο όπου έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον ισραηλινό βομβαρδισμό στο σχολείο, κάνοντας λόγο για άλλους 50 τραυματίες που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο σχολείο βρίσκονται 7.000 εκτοπισμένοι.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ ανέφερε πως η αεροπορία του στοχοποίησε «πολλούς τρομοκράτες» στον «τομέα του σχολείου αλ Τζαούνι» της Νουσέιρατ (στα κεντρικά της Λωρίδας της Γάζας), το οποίο διαχειρίζεται ο ΟΗΕ και στο οποίο έχουν καταφύγει εκτοπισμένοι. «Η τοποθεσία αυτή χρησιμοποιείτο για να κρύβονται όπλα και ως επιχειρησιακή υποδομή από όπου διεξάγονταν επιθέσεις εναντίον (ισραηλινών) στρατιωτικών», υποστήριξε.

Σωστικά συνεργεία έκαναν ακόμη λόγο για 10 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων τριών δημοσιογράφων, σε πλήγμα εναντίον σπιτιού στον καταυλισμό Νουσέιρατ. Άλλος ένας δημοσιογράφος σκοτώθηκε στην πόλη της Γάζας (βόρεια), σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης της Χαμάς.

Κλείσιμο
Οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 38.000 έπειτα από εννέα μήνες εχθροπραξιών. Εν τω μεταξύ, για τους κατοίκους της Λωρίδας οι συνθήκες είναι «καταστροφικές» σύμφωνα με τον ΟΗΕ, με πελώριες ελλείψεις πόσιμου νερού και τροφίμων. Τα Ηνωμένα Έθνη λογαριάζουν πως τουλάχιστον το 80% των κατοίκων έχει εκτοπιστεί και πολλοί άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, πέθαναν από πείνα.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν μέλος της Χεζμπολάχ σε επιδρομή με drone στον γειτονικό Λίβανο.

«Τοπικός αξιωματούχος» σκοτώθηκε σε πλήγμα ισραηλινού drone εναντίον οχήματος κοντά στην Μπάαλμπεκ, στον ανατολικό Λίβανο, περίπου 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στη Χεζμπολά.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι «επιχείρησαν στην περιοχή της Μπάαλμπεκ για να πλήξουν και να εξαλείψουν στέλεχος-κλειδί μονάδας αντιαεροπορικής άμυνας της Χεζμπολά», το οποίο, κατ’ αυτές, είχε «συμμετάσχει στον σχεδιασμό και τη διάπραξη πολυάριθμων τρομοκρατικών επιθέσεων» εναντίον του Ισραήλ και συνέβαλε να συγκροτηθεί το «οπλοστάσιο ιρανικών όπλων» της οργάνωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, βρίσκεται σε εξέλιξη νέα προσπάθεια για να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς πλησιάζει στον ορίζοντα η επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στις ΗΠΑ, όπου αναμένεται να απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια του Κογκρέσου στις 24η Ιουλίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών άφησε ο Κασσελάκης - Στις 4-6 Οκτωβρίου το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Σοκάρει η συγγραφέας Φωτεινή Σκανδάλη: «Θα σε κάψω και μετά θα σε πετάξω από το μπαλκόνι, μου έλεγε ο σύντροφος μου»

Ο Μπάιντεν ξεκόβει ότι δεν αποσύρεται, αλλά πολλοί αναρωτούνται: Μήπως ήρθε η ώρα της Καμάλα Χάρις;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης