Μιανμάρ: Έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας

Εννιά άνθρωποι, κάτοικοι «συνοικίας υπό κατάληψη» στο εμπορικό κέντρο της Ρανγκούν, εισήχθησαν σε νοσοκομεία με σοβαρά συμπτώματα

Έξι άνθρωποι επιβεβαιώθηκε, μέσω εργαστηριακών εξετάσεων, ότι μολύνθηκαν από χολέρα στη Ρανγκούν, τη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ, ανακοίνωσε το Σάββατο εκπρόσωπος της στρατιωτικής χούντας η οποία κυβερνά το κράτος της Ασίας.

Το καθεστώς έδωσε διαταγή να κλείσουν προσωρινά τα εστιατόρια στη ζώνη όπου ζουν.

Εννιά άνθρωποι, κάτοικοι «συνοικίας υπό κατάληψη» στο εμπορικό κέντρο της Ρανγκούν, εισήχθησαν σε νοσοκομεία με οξεία διάρροια κι ένας από αυτούς διαγνώστηκε κατόπιν εργαστηριακών εξετάσεων πως έχει μολυνθεί από χολέρα, εξήγησε ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού καθεστώτος.

Στα υπό κατάληψη κτίρια υπάρχουν μόνο περίπου δέκα κοινόχρηστες τουαλέτες για πάνω από 600 ανθρώπους.

Εξετάσεις που έγιναν εκ των υστέρων σε δυο νοσοκομεία της Ρανγκούν επέτρεψαν να εντοπιστούν ακόμη πέντε κρούσματα χολέρας.

Ένας άνθρωπος, που έπασχε από AIDS —δεν είχε υποβληθεί σε εξέταση για το βακτήριο της χολέρας— απεβίωσε.

Το υπουργείο Υγείας της χούντας έστειλε SMS στους κατόχους κινητών τηλεφώνων, παροτρύνοντάς τους να λαμβάνουν περαιτέρω προφυλάξεις όσον αφορά την τήρηση της υγιεινής.

Η χολέρα είναι ιδιαίτερα μολυσματική ασθένεια, που προκαλείται από την βρώση τροφίμων ή την πόση νερού που έχουν μολυνθεί από το βακτήριο που την προκαλεί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η ασθένεια, που προκαλεί διάρροιες, εμετούς και αφόρητες μυικές κράμπες, εξαπλώνεται με ταχύτητα σε περιοχές όπου οι υγειονομικές συνθήκες είναι κακές.

Σύμφωνα με τους αριθμούς του ΠΟΥ, τα κρούσματα χολέρας παγκοσμίως υπολογίζεται πως φθάνουν τα 1,3 ως 4 εκατομμύρια ετησίως, ενώ η νόσος ευθύνεται για ως και 143.000 θανάτους.



Ειδήσεις σήμερα:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών άφησε ο Κασσελάκης - Στις 4-6 Οκτωβρίου το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Σοκάρει η συγγραφέας Φωτεινή Σκανδάλη: «Θα σε κάψω και μετά θα σε πετάξω από το μπαλκόνι, μου έλεγε ο σύντροφος μου»

Τουλάχιστον 16 νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο στη Γάζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr