Κίνα: Μέλη του στρατού στη Λευκορωσία για κοινά αντιτρομοκρατικά γυμνάσια


Οι εντάσεις ανάμεσα στη Λευκορωσία και τη Δύση παραμένουν υψηλές, ειδικά με τη σύμμαχο της Δύσης, την Ουκρανία, και τελευταία οξύνονται περαιτέρω

Κινέζοι στρατιωτικοί έφθασαν στη Λευκορωσία χθες Σάββατο για να συμμετάσχουν σε κοινά αντιτρομοκρατικά γυμνάσια από την 8η ως τη 19η Ιουλίου, ανακοίνωσε το λευκορωσικό υπουργείο Άμυνας μέσω Telegram.

«Τα κοινά γυμνάσια θα επιτρέψουν να υπάρξει ανταλλαγή εμπειριών, να βελτιωθεί η συνεργασία ανάμεσα σε λευκορωσικές και κινεζικές μονάδες και να τεθεί θεμέλιο για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Λευκορωσίας-Κίνας» στο πεδίο της εκπαίδευσης, ανέφερε.

Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα γυμνάσια, ούτε για τον αριθμό των κινέζων στρατιωτικών που πρόκειται να συμμετάσχουν σε αυτά. Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το λευκορωσικό υπουργείο Άμυνας εικονίζουν κινεζικό μεταγωγικό αεροσκάφος ικανό να μεταφέρει τριψήφιο αριθμό μελών των ενόπλων δυνάμεων του ασιατικού γίγαντα.

Οι εντάσεις ανάμεσα στη Λευκορωσία και τη Δύση παραμένουν υψηλές, ειδικά με τη σύμμαχο της Δύσης, την Ουκρανία, και τελευταία οξύνονται περαιτέρω. Ο λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντρ Λουκάσενκα έχει καταγγείλει επανειλημμένα την απειλή που εγείρει κατ’ αυτόν η Δύση για τη χώρα του. Ο στενός σύμμαχος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε να επιτρέψει στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να σταθμεύσουν τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία.

Η Λευκορωσία έστειλε τελευταία ενισχύσεις στα στρατεύματά της που είναι ανεπτυγμένα στα σύνορά της με την Ουκρανία, καταγγέλλοντας ουκρανικές προκλήσεις.

Το Κίεβο από τη δική του πλευρά τονίζει συχνά πως θεωρεί ότι απειλείται από το Μινσκ, υπενθυμίζοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα που εισέβαλαν στην ουκρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2022 χρησιμοποίησαν και τη λευκορωσική επικράτεια ως ορμητήριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών άφησε ο Κασσελάκης - Στις 4-6 Οκτωβρίου το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Σοκάρει η συγγραφέας Φωτεινή Σκανδάλη: «Θα σε κάψω και μετά θα σε πετάξω από το μπαλκόνι, μου έλεγε ο σύντροφος μου»

Τουλάχιστον 16 νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε σχολείο στη Γάζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr