Νεπάλ: Κατολισθήσεις έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις, 11 νεκροί, 8 αγνοούμενοι

Νεπάλ: Κατολισθήσεις έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις, 11 νεκροί, 8 αγνοούμενοι

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους και να απομακρύνουν συντρίμμια που έφεραν οι κατολισθήσεις χρησιμοποιώντας βαριά μηχανήματα έργου

Nepal
Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις και ξαφνικές πλημμύρες στο Νεπάλ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι τις τελευταίες 36 ώρες, ενώ αποκλείστηκαν τομείς-κλειδιά του οδικού δικτύου, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα.

Ακόμη οκτώ άνθρωποι αγνοούνται, καθώς είτε παρασύρθηκαν από τα νερά πλημμυρών ή θάφτηκαν εξαιτίας κατολισθήσεων, ενώ ακόμη 12 τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Νταν Μπαχαντούρ Καρκί, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους και να απομακρύνουν συντρίμμια που έφεραν οι κατολισθήσεις χρησιμοποιώντας βαριά μηχανήματα έργου, πρόσθεσε.
Κλείσιμο

Στο νοτιοανατολικό Νεπάλ ο ποταμός Κόσι, που προκαλεί πολύνεκρες πλημμύρες στην ανατολική ινδική πολιτεία Μπιχάρ σχεδόν κάθε χρόνο, έχει φθάσει πάνω από το επίπεδο κινδύνου κι οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους «να παραμείνουν σε επαγρύπνηση» καθώς υπάρχει κίνδυνος «πιθανών πλημμυρών», είπε ο Μπεντ Ρατζ Φουγιάλ, τοπικός αξιωματούχος.

Το επίπεδο των υδάτων ανεβαίνει σε αρκετούς ακόμη ποταμούς, ενώ στην πρωτεύουσα Κατμαντού, που περιβάλλεται από λόφους, ποτάμια υπερχείλισαν, δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν.

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα με ανθρώπους μέσα στα νερά μέχρι τη μέση κι άλλους που προσπαθούσαν να απομακρύνουν νερά από τα σπίτια τους με κουβάδες.

Οι νεκροί σε όλο το Νεπάλ από τα μέσα Ιουνίου, όταν άρχισαν οι βροχές του μουσώνα, έχουν ξεπεράσει τους 50. Εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας κατολισθήσεων, πλημμυρών και κεραυνών κάθε χρόνο στην κυρίως ορεινή χώρα την περίοδο του μουσώνα, που συνήθως αρχίζει στα μέσα Ιουνίου και διαρκεί ως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι εκτοπίστηκαν εξαιτίας πλημμυρών στη βορειοανατολική ινδική πολιτεία Ασάμ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέντε -συν μια- συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού - Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα


Σήμερα ο δεύτερος γύρος των εκλογών στη Γαλλία με ανοιχτό ενδεχόμενο να έχει η άκρα δεξιά την κοινοβουλευτική
πλειοψηφία


Επίθεση του Παντελή Καναράκη στη Ναταλία Γερμανού: Έβριζε τη Μενεγάκη πίσω από την πλάτη της - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης