ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ιταλία: Γερουσιαστής της Λέγκα ζητεί να μετατραπεί σε «σύσταση» η υποχρέωση εμβολιασμού των παιδιών κατά 10 ασθενειών

Ιταλία: Γερουσιαστής της Λέγκα ζητεί να μετατραπεί σε «σύσταση» η υποχρέωση εμβολιασμού των παιδιών κατά 10 ασθενειών

Επανέρχεται το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Ιταλία

emvoliasmoi
Ο γερουσιαστής της Λέγκα Κλάουντιο Μπόργκι, με τροπολογία που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο της Ρώμης, ζητά να μετατραπεί σε «σύσταση» η υποχρέωση που προβλέπεται από τον νόμο, να εμβολιάζουν οι γονείς τα παιδιά τους, κατά δέκα ασθενειών.

Η υποχρέωση αυτή είχε εγκριθεί το 2017, λόγω της μείωσης του ποσοστού εμβολιασμών και με τον σχετικό νόμο ορίζεται ότι τα παιδιά, για να μπορούν να εγγράφονται στο σχολείο, πρέπει πρώτα να εμβολιάζονται. Στην πραγματικότητα, έως τώρα κανένας μαθητής δεν έχει απομακρυνθεί από σχολείο της Ιταλίας λόγω ελλιπούς εμβολιασμού ενώ, σε σπάνιες περιπτώσεις, έχουν επιβληθεί στους γονείς, χρηματικά πρόστιμα.

Ο γερουσιαστής της Λέγκα, υπογραμμίζει ότι «η Ιταλία είναι η μόνη χώρα, ίσως μαζί με την Γαλλία, που έχει υιοθετήσει ένα τόσο αυστηρό μέτρο» και προσθέτει ότι «η επιβολή δεν φέρνει αποτελέσματα, αλλά δημιουργεί μόνον θυμό». Στην λίστα υποχρεωτικών εμβολίων, μεταξύ των άλλων περιέχονται εκείνα κατά της ιλαράς, του κοκκύτη, της ερυθράς και της ανεμοβλογιάς.

Ο Τύπος υπογραμμίζει ότι τόσο σε ό,τι αφορά την ιλαρά και τον κοκκύτη, τους τελευταίους μήνες στην Ιταλία καταγράφεται αύξηση των μολύνσεων σε παιδιά αλλά συμπληρώνει ότι, και για τις δυο αυτές ασθένειες, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι χαμηλότερο του 95% , ποσοστό που υποδεικνύεται ως «όριο ασφαλείας» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Κλείσιμο
Πολλοί παιδίατροι είναι κάθετα αντίθετοι στην πρόταση του Μπόργκι και υπενθυμίζουν ότι τα τελευταία χρόνια, στην περίπτωση της ιλαράς, η εμβολιαστική κάλυψη αυξήθηκε κατά 7% και, έστω και αν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν αποτελεί ιδανική λύση, «επέτρεψε να ακολουθήσουν σωστή και χρήσιμη κατεύθυνση, γονείς που ήταν αναποφάσιστοι ή αφηρημένοι».

Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση είναι κάθετα αντίθετη στην πρόταση Μπόργκι ενώ σαφείς αποστάσεις έλαβε και το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, το οποίο ιδρύθηκε από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό με πρωθυπουργό την Τζόρτζια Μελόνι.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέντε -συν μια- συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού - Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα


Σήμερα ο δεύτερος γύρος των εκλογών στη Γαλλία με ανοιχτό ενδεχόμενο να έχει η άκρα δεξιά την κοινοβουλευτική
πλειοψηφία


Επίθεση του Παντελή Καναράκη στη Ναταλία Γερμανού: Έβριζε τη Μενεγάκη πίσω από την πλάτη της - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης