Ισραήλ: Διαδηλωτές έκλεισαν δρόμους στη Γάζα και ζητούν από τον Νετανιάχου να συνάψει συμφωνία για τη Γάζα

Ισραήλ: Διαδηλωτές έκλεισαν δρόμους στη Γάζα και ζητούν από τον Νετανιάχου να συνάψει συμφωνία για τη Γάζα

Οι υγειονομικές αρχές της Γάζας λένε πως περισσότεροι από 38.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις που ξεκίνησε το Ισραήλ ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς 

Israel
Κινητοποιήσεις, που στοχεύουν στο να ασκήσουν πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση προκειμένου να συνάψει μια συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων, πραγματοποιούνται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, με τους διαδηλωτές να κλείνουν δρόμους και να συγκεντρώνονται έξω από σπίτια υπουργών.

Οι διαδηλώσεις άρχισαν στις 06:29 το πρωί τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, ακριβώς τη χρονική στιγμή που ξεκίνησε η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις κατέκλυσαν τους δρόμους, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία εν ώρα αιχμής σε μεγάλους οδικούς άξονες σε ολόκληρη τη χώρα. Έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων στην κεντρική λεωφόρο που συνδέει το Τελ Αβίβ με την Ιερουσαλήμ, προτού η αστυνομία ανοίξει τον δρόμο.

Οι προσπάθειες για τη σύναψη μιας συμφωνίας για τους ομήρους μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα, έπειτα από εννέα μήνες πολέμου, φαίνεται να έχουν αναθερμανθεί τις τελευταίες ημέρες, με αξιωματούχους να εκφράζουν αισιοδοξία, όμως να επισημαίνουν πως υπάρχουν ακόμη διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών.
Κλείσιμο

Οι υγειονομικές αρχές της Γάζας λένε πως περισσότεροι από 38.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις που ξεκίνησε το Ισραήλ ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, όπου 1.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 250 απήχθησαν, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία.

Μικρές ομάδες διαδηλωτών, που κρατούσαν μεγάφωνα και πανό, συγκεντρώθηκαν επίσης έξω από τις κατοικίες υπουργών και βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού.

«Πλήρης αποτυχία! Πλήρης αποτυχία!», φώναζαν διαδηλωτές έξω από το σπίτι του υπουργού Ρον Ντέρμερ, στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Στο κιμπούτζ Ορ Χάνερ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, οι διαδηλωτές κρέμασαν ένα μαύρο μπαλόνι για κάθε άνθρωπο που σκοτώθηκε στην επίθεση και ένα κίτρινο μπαλόνι για κάθε όμηρο που παραμένει κρατούμενος στη Γάζα. Ορισμένοι Ισραηλινοί διαφωνούν με τα αιτήματα των διαδηλωτών και ασκούν, από την πλευρά τους, πιέσεις στον επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης Μπενιαμίν Νετανιάχου να απορρίψει μια συμφωνία και να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εωσότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι της χώρας.

Χθες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Ισραήλ, καλώντας την κυβέρνηση να εξασφαλίσει μια συμφωνία εκεχειρίας με τη Χαμάς προκειμένου να διευκολύνει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Στο Τελ Αβίβ, το πλήθος φώναζε: «Συμφωνία Τώρα!», σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του dpa στο σημείο.

Στο περιθώριο της κινητοποίησης, διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε συλλήψεις, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ.

Ειδήσεις σήμερα:

Στο Πήλιο ο Παύλος Γλύξμπουργκ με τη Μαρί Σαντάλ - Δείτε φωτογραφίες

Σε ανοδική τροχιά η αγορά οικοπέδων στην Αττική - Πού κυμαίνεται το κόστος κατασκευής κατοικιών ανά τ.μ.


Νέο γλέντι με μπαλωθιές στο Ηράκλειο μετά την τραγωδία με τον θάνατο του 36χρονου από τον μπατζανάκη του - Βρέθηκαν 50 κάλυκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης