Μπράιαν Τζόνσον: Ο μεγιστάνας που θέλει να νικήσει το χρόνο λέει πως γερνά ένα έτος κάθε 19 μήνες

Μπράιαν Τζόνσον: Ο μεγιστάνας που θέλει να νικήσει το χρόνο λέει πως γερνά ένα έτος κάθε 19 μήνες

Ο 46χρονος ξοδεύει περίπου 2 εκατ. ευρώ το χρόνο αναζητώντας έναν τρόπο να αντιστέψει την ηλικία του και να γίνει ξανά 18 ετών

mpraian-tzonson
O Μπράιαν Τζόνσον, ο άνδρας που θέλει να νικήσει το χρόνο και να ζήσει για πάντα ισχυρίζεται ότι έχει πλέον επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης σε βαθμό που να μπορεί να γιορτάζει τα γενέθλιά του κάθε 19 μήνες.

Ο 46χρονος μεγιστάνας της τεχνολογίας ξοδεύει περίπου 2 εκατ. ευρώ το χρόνο αναζητώντας έναν τρόπο να αντιστέψει την ηλικία του και να γίνει ξανά 18 ετών, αναγνωρίζοντας, παράλληλα, ότι η μέγιστη διάρκεια ζωής του ανθρώπου είναι περίπου 120 χρόνια.

Μάλιστα, για να το πετύχει αυτό, ο Τζόνσον πούλησε την εταιρεία του Braintree Venmo στην PayPal έναντι 800 εκατομμυρίων δολαρίων το 2013.

Ο Τζόνσον ισχυρίζεται ότι πέτυχε το ρεκόρ της ταχύτερης καταγεγραμμένης αντιγήρανσης στην ιστορία, μειώνοντας την «επιγενετική» ηλικία του κατά 5,1 χρόνια σε μόλις επτά μήνες, αναφέρει ο Independent, αλλά πολλοί ειδικοί είναι σκεπτικοί απέναντι στις μεθόδους του. 

Κλείσιμο


Λέει, επίσης, ότι έχει υιοθετήσει μια ολιστική προσέγγιση, για όλο του το σώμα, προκειμένου να σταματήσει τη διαδικασία της γήρανσης, ακολουθεί μια χορτοφαγική δίαιτα 1.977 θερμίδων την ημέρα και παίρνει διάφορα συμπληρώματα και φάρμακα.

Έχει, επίσης, υποβληθεί σε πιο επεμβατικές διαδικασίες, όπως μαγνητικές τομογραφίες, υπερήχους και κολονοσκοπήσεις και μοιράζεται δημόσια τα στατιστικά του στο διαδίκτυο για να ενημερώσει τους άλλους για το τι μπορεί να επιτευχθεί σε αυτόν τον τομέα.

Δημοσιεύοντας στο Instagram στις 18 Ιουνίου, έγραψε ότι το τελευταίο του πείραμα περιελάμβανε την πραγματοποίηση της λεγόμενης γονιδιακής θεραπείας με φυλλοστατίνη τον Σεπτέμβριο του 2023, η οποία, όπως ισχυρίζεται, αύξησε τη διάρκεια ζωής των ποντικιών κατά 30%, όταν εφαρμόστηκε σε πειραματικό στάδιο. 

Η θεραπεία περιλαμβάνει την αύξηση της παραγωγής θυλακτατίνης από τον οργανισμό, μιας πρωτεΐνης που εμπλέκεται στην ανάπτυξη των μυών, τη φλεγμονή και τη γονιμότητα.

Ο Τζόνσον ισχυρίζεται ότι τώρα που έκανε τη θεραπεία, μείωσε τον ρυθμό γήρανσης του σε ένα «προσωπικό ρεκόρ» 0,64, που σημαίνει ότι γερνάει μόνο κατά ένα χρόνο κάθε 19 μήνες. «Η μυϊκή μου μάζα έχει αυξηθεί κατά 7% (ήδη στο 99ο εκατοστημόριο)», έγραψε πριν προσθέσει: «Τα επίπεδα της φολλιστατίνης μου αυξήθηκαν κατά 160% (2 εβδομάδες μετά την ένεση)».

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι πιο συμβατικοί τρόποι για να ζει κανείς υγιεινά εξακολουθούν να είναι ζωτικής σημασίας στην προσέγγισή του, όπως είναι ο καλός ύπνος, η διατροφή και η άσκηση. 


Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Υψηλότερη συμμετοχή από το 1981 στο δεύτερο γύρο των εκλογών, έφτασε στο 59,7% στις 6 το απόγευμα

Κυλλήνη: Μεγάλος σεισμός έντασης 4,7 Ρίχτερ

Αφροδίτη Λιάντου: Τα καλοκαιρινά της στιγμιότυπα στα social media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης