Νότια Κορέα: Πάνω από 1.000 κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης από πιάτο σχολικών γευμάτων

Ξεκίνησε επιδημιολογική έρευνα για την ανίχνευση της πηγής

Κύμα τροφικής δηλητηρίασης πλήττει τη Νότια Κορέα, αφού πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν δηλωθεί ως κρούσματα. Αιτία φέρεται να είναι κίμτσι- κορεάτικο πιάτο με λαχανικά τουρσί και μπαχαρικά - μολυσμένο με νοροϊό

Αξιωματούχοι στην πόλη Namwon, στα νοτιοδυτικά της χώρας, ανακοίνωσαν το πρωί της Παρασκευής, 5 Ιουλίου,  ότι υπήρχαν 996 επιβεβαιωμένα κρούσματα - αν και σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης ο αριθμός αυτός είχε ανέλθει σε 1.024 μέχρι νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, 6 Ιουλίου, αναφέρει το BBC.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κίμτσι μοιράστηκε σε σχολικά γεύματα, τα οποία διανεμήθηκαν σε μαθητές και προσωπικό 24 σχολείων της πόλης, εκ των οποίων οι νοσούντες εμφάνισαν συμπτώματα, όπως εμετό, διάρροια και κοιλιακούς πόνους.

Ο νοροϊός είναι πολύ μεταδοτικός και μπορεί να μεταφερθεί μέσω της επαφής με μολυσμένες επιφάνειες - όπως τα χερούλια του καζανιού ης τουαλέτας - και από άτομα που έχουν ήδη μολυνθεί. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν σε λίγες ημέρες χωρίς να χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη, αλλά ορισμένοι μπορεί να αρρωστήσουν πιο βαριά και να χρειαστούν νοσηλεία.

Οι αξιωματούχοι της πόλης Namwon δήλωσαν ότι ξεκίνησαν επιδημιολογική έρευνα για την αποκάλυψη της πηγής της ασθένειας αμέσως μετά την εκδήλωση του πρώτου κρούσματος την Τετάρτη, 3 Ιουλίου.

Επιπλέον, έχει ανασταλεί προσωρινά η παραγωγή και η πώληση οποιωνδήποτε προϊόντων της εταιρείας που παρασκεύασε το κίμτσι- η οποία βρίσκεται επίσης στη διαδικασία εθελοντικής ανάκλησης προϊόντων της που έχει διαθέσει προς πώληση και διανομή. 

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Υψηλότερη συμμετοχή από το 1981 στο δεύτερο γύρο των εκλογών, έφτασε στο 59,7% στις 6 το απόγευμα

Κυλλήνη: Μεγάλος σεισμός έντασης 4,7 Ρίχτερ

Αφροδίτη Λιάντου: Τα καλοκαιρινά της στιγμιότυπα στα social media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr