Ανάλυση Bloomberg: Δεν αποκλείεται το σενάριο κυβέρνησης συνασπισμού Μακρόν - Αριστεράς χωρίς τον Μελανσόν

Ανάλυση Bloomberg: Δεν αποκλείεται το σενάριο κυβέρνησης συνασπισμού Μακρόν - Αριστεράς χωρίς τον Μελανσόν

Πώς θα μπορούσε να συγκροτηθεί κυβέρνηση απόλυτης πλειοψηφίας χωρίς τη συμμετοχή της «Ανυπότακτης Γαλλίας»

macron_france
Τις πρώτες αναλύσεις για την επόμενη μέρα μετά τη νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου της αριστεράς στις Γαλλικές εκλογές επιχειρούν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, παρότι δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα σχετικά με την κατανομή των εδρών που συγκεντρώνουν τα επιμέρους κόμματα του μετώπου της αριστεράς, δεν αποκλείεται να υπάρξει δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης απόλυτης πλειοψηφίας στη Γαλλία που αποκλείει την ακροαριστερή «Ανυπότακτη Γαλλία» του Μελανσόν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο βασιζόμενο στις εκτιμήσεις των Toluna-Harris Interactive, αυτό μπορεί να επιτευχθεί εφόσον τα λοιπά κόμματα του Νέου Λαϊκού Μετώπου συγκεντρώσουν 124 έδρες. Σε αυτήν την περίπτωση, και εφόσον συμμαχήσουν με την παράταξη Μακρόν που αντίστοιχα θα αποκτούσε 182 έδρες, θα μπορούσε να σχηματιστεί μια κυβερνητική συμμαχία 306 εδρών, η οποία βρίσκεται αρκετά πάνω από το όριο το 289 εδρών που απαιτούνται για την απόλυτη πλειοψηφία.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σε αυτήν τη φάση εάν τα προαναφερόμενα κόμματα του αριστερού μετώπου θα ήταν πρόθυμα να γυρίσουν την πλάτη στον Μελανσόν και να ενταχθούν στον συνασπισμό του Μακρόν για να γίνει πραγματικότητα αυτό το σενάριο.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι ο Μακρόν είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας, ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης της παράταξής του με το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν Λυκ Μελανσόν. «Το γεγονός ότι αποσύραμε πολλούς υποψηφίους ούτως ώστε να μην αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση η Ακροδεξιά δεν σημαίνει ότι σκοπεύουμε να συμμαχήσουμε με την Ανυπότακτη Γαλλία» φέρεται να είπε ο Γάλλος πρόεδρος.




Ειδήσεις σήμερα:

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ

Εντουάρ Φιλίπ: Χρειαζόμαστε πολιτική συναίνεσης για να μην οδηγηθούμε στην αβεβαιότητα

«Γρίφος» η επόμενη κυβέρνηση στη Γαλλία και η συνεννόηση Μελανσόν με τον Μακρόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης