Το πρώτο γερμανικό μήνυμα από το SPD για τις γαλλικές εκλογές: Tο χειρότερο αποφεύχθηκε

Το πρώτο γερμανικό μήνυμα από το SPD για τις γαλλικές εκλογές: Tο χειρότερο αποφεύχθηκε

«Ο σχηματισμός κυβέρνησης θα είναι δύσκολος» δήλωσε ωστόσο ο αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD

olaf_scholz_german
Στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του καγκελαρίου της Γερμανίας Ολαφ Σολτς δήλωσε ότι «το χειρότερο αποφεύχθηκε» στις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, ενώ ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βγήκε κατά την γνώμη του «πολιτικά αποδυναμωμένος».

«Το χειρότερο αποφεύχθηκε, ο Εθνικός Συναγερμός δεν μπορεί να συγκροτήσει κυβερνητική πλειοψηφία», δήλωσε στα μέσα του ομίλου Funke ο αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD στην γερμανική βουλή Νιλς Σμιντ.

Αν και ο Εμανουέλ Μακρόν βγαίνει «πολιτικά αποδυναμωμένος» από τις εκλογές, δεδομένης της αβεβαιότητας ως προς την συγκρότηση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας «διατηρεί κεντρικό ρόλο».

«Ο σχηματισμός κυβέρνησης θα είναι δύσκολος», δήλωσε ο Νιλς Σμιντ καλώντας τα «δημοκρατικά κόμματα» της Γαλλίας να επιδείξουν «ευελιξία» και «ικανότητα συμβιβασμού».

Κλείσιμο
Τα γερμανικά μέσα εμφανίζονται ανήσυχα για την πολιτική αστάθεια που μπορεί να προκληθεί από το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.

«Η κρίση δεν τελείωσε, αντιθέτως», σχολιάζει η συντηρητική FAZ.

Για την Süddeutsche Zeitung, «το ρεπουμπλικανικό μέτωπο σταμάτησε την Λεπέν» και τον Εθνικό Συναγερμό. Αλλά το νέο κοινοβούλιο θα είναι κατακερματισμένο και ο Εμανουέλ Μακρόν «έχει μόνος του απομονωθεί στον Ολυμπο της εξουσίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Υψηλότερη συμμετοχή από το 1981 στο δεύτερο γύρο των εκλογών, έφτασε στο 59,7% στις 6 το απόγευμα

Κυλλήνη: Μεγάλος σεισμός έντασης 4,7 Ρίχτερ

Αφροδίτη Λιάντου: Τα καλοκαιρινά της στιγμιότυπα στα social media
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης