Θα ήταν «τρέλα» να σταματήσουμε τώρα τον πόλεμο στη Γάζα, λέει ο Ισραηλινός ΥΠΟΙΚ

«Η Χαμάς καταρρέει» λέει ο Μπεζαλέλ Σμότριτς, επικεφαλής ενός ακροδεξιού κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαλέλ Σμότριτς δήλωσε σήμερα ότι θα ήταν τεράστιο λάθος να σταματήσει τώρα η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδας της Γάζας.

Ο Σμότριτς, επικεφαλής ενός ακροδεξιού κόμματος που τάσσεται υπέρ της επέκτασης των εβραϊκών οικισμών και συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, έγραψε στο Χ: «Η Χαμάς καταρρέει και παρακαλά για εκεχειρία. Τώρα είναι η ώρα να πιέσουμε στον λαιμό τον εχθρό μέχρι να τον συντρίψουμε και να τον καταστρέψουμε. Θα είναι μια ανόητη τρέλα, αν σταματήσουμε τώρα, λίγο πριν το τέλος, και του επιτρέψουμε να ανακάμψει και να μας πολεμήσει ξανά».

Η ανάρτηση αυτή έγινε την ώρα που Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνεχίζουν τις συνομιλίες μέσω μεσολαβητών για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας με τη Χαμάς.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 7 μετέδωσε σήμερα ότι ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ Ρονέν Μπαρ, πέταξε για την Αίγυπτο για να συμμετάσχει στις συνομιλίες.

Η Χαμάς ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι δέχεται να διαπραγματευθεί για την τύχη των ομήρων και την απελευθέρωση παλαιστινίων κρατουμένων εν τη απουσία μόνιμης κατάπαυσης του πυρός.

Στο Κάιρο, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Qahera News TV μετέδωσε επικαλούμενο υψηλά ιστάμενη πηγή ότι ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς θα επισκεφθεί αυτήν την εβδομάδα την αιγυπτιακή πρωτεύουσα.



Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινούν στη Γαλλία τα μετεκλογικά παζάρια σε κλίμα αβεβαιότητας - Κομμένη στα 3 η εθνοσυνέλευση

59χρονος τσακώθηκε με την πρώην σύντροφό του και την έσπρωξε από μπαλκόνι ύψους τριών μέτρων

Ανατροπή στο φονικό σε κλαμπ στο Μαρούσι - Βίντεο δείχνει ότι ο δολοφόνος μαχαίρωσε τον 23χρονο χωρίς να απειληθεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr