Γαλλία: Η Λεπέν εντάσσεται στην πολιτική ομάδα του Όρμπαν στο Ευρωκοινοβούλιο

Το ευρωσκεπτικιστικό μπλοκ θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο

Μετά το Βατερλώ της σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, η Μαρίν Λεπέν εντάσσεται στην πολιτική ομάδα του Βίκτορ Όρμπαν, Πατριώτες για την Ευρώπη.

Αυτό σημαίνει ότι, με βάση τα τελευταία στοιχεία, το ευρωσκεπτικιστικό μπλοκ με επικεφαλής τον Ούγγρο πρωθυπουργό καταλαμβάνει την τρίτη θέση στο ευρωκοινοβούλιο με 80 ευρωβουλευτές, ενώ πρώτο έρχεται το Ευρωπαικό Λαϊκό Κόμμα και δεύτερο οι Σοσιαλιστές.

Σκιαγραφώντας το προφίλ των ευρωβουλευτών των Πατριωτών, η πλειοψηφία τους προέρχεται από το στρατόπεδο της ακροδεξιάς Λεπέν με τον αριθμό τους να φθάνει τους 30.

Ακολουθεί το κόμμα του Όρμπαν, το FIDESZ με 11, η ιταλική LEGA με 8, το κόμμα ΑΝΟ της Τσεχίας με 7, το αυστριακό FPÖ με 6, όπως επίσης 6 το PVV από το Λουξεμβούργο αλλά και το ισπανικό VOX με 6, το βελγικό Vlaams Belang με 3 ευρωβουλευτές, το πορτογαλικό Chega με 2 και από τη Δανία το Dansk Folkeparti με έναν.

Την ίδια ώρα, ο Βίκτορ Όρμπαν ο οποίος συνεχίζει την… «επιχείρηση ειρήνης» αφού μετέβη στην Κίνα, κατευθύνεται πλέον προς την Ουάσιγκτον για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ με πληροφορίες να αναφέρουν ότι στις ΗΠΑ πιθανόν θα έχει συνάντηση με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Επόμενος σταθμός του θα είναι η Αργεντινή.

Ειδήσεις σήμερα:

Η επόμενη μέρα της Γαλλίας μετά τη μεγάλη ανατροπή - Τα 4 σενάρια για τη νέα κυβέρνηση

Οδηγός για το Μηχανογραφικό: Οι περιζήτητες σχολές, τα κρυφά διαμάντια και τα τμήματα που εξισώνονται με τα Πολυτεχνεία

Το πρώτο μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την πρόκριση στο Παρίσι: Δεν μπορούσα ποτέ να κρυφτώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr