Επιστολή Μπάιντεν στους Δημοκρατικούς: Δεν παραιτούμαι, μπορώ να νικήσω τον Τραμπ

Επιστολή Μπάιντεν στους Δημοκρατικούς: Δεν παραιτούμαι, μπορώ να νικήσω τον Τραμπ

Προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου να συσπειρώσει τους Δημοκρατικούς – Δηλώνει «σταθερά αποφασισμένος» να μείνει στον προεκλογικό αγώνα, εν μέσω αμφισβήτησης και φημών για την ηλικία του

donald_trump1
Την πρόθεσή του να δώσει τη μάχη για την αμερικανική προεδρία εξέφρασε για άλλη μια φορά ο Τζο Μπάιντεν, σε επιστολή που έστειλε προς τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου.

Τις τελευταίες ημέρες, η θέση του Αμερικανού προέδρου έχει επιδεινωθεί, με πολλούς να μιλούν ανοιχτά για την ανάγκη αντικατάστασής του, λόγω της κατάστασης της υγείας του. Ο ίδιος όχι απλώς αρνείται να παραιτηθεί αλλά υποστηρίζει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να νικήσει τον αντίπαλό του στις εκλογές, επιχειρώντας να συσπειρώσει το κόμμα του στο πλευρό του.

Ωστόσο, αν και αρκετοί ζητούν άμεσα να δουν αποδείξεις ότι έχει το σθένος, ο Τζο Μπάιντεν δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί, καθώς στην Ουάσινγκτον φιλοξενεί την 75η Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Οι βοηθοί του έχουν δεσμευτεί ότι αμέσως μετά το προεκλογικό πρόγραμμα θα είναι πολύ επιθετικό. Όμως αρκετοί θεωρούν ότι είναι πολύ αργά.

«Θα νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ»

«Παρά τη φημολογία στον Τύπο, είμαι σταθερά αποφασισμένος να παραμείνω στον αγώνα μέχρι το τέλος και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ» τονίζει στην επιστολή του, προσθέτοντας ότι ξέρει καλύτερα από τον καθένα την ευθύνη και το βάρος της υποψηφιότητας.

«Δεν θα έμπαινα ξανά στην προεκλογική μάχη αν δεν πίστευα απολύτως ότι είμαι ο καλύτερος που θα μπορούσε να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ το 2024», σημειώνει, επικαλούμενος δείκτες από την προεδρία του, που δείχνουν ότι δημιουργήθηκαν 15 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ότι η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά, ότι η αμερικανική βιομηχανία έχει αναζωογονηθεί, ενώ ισχύει η παροχή της προσβάσιμης υγειονομικής περίθαλψης.

«Ο Τραμπ δεν είναι κατάλληλος για πρόεδρος»

Κλείσιμο
Στον αντίποδα, ο Τζο Μπάιντεν κατηγορεί τον Τραμπ και τους ομοϊδεάτες του ότι θέλουν να δώσουν φοροαπαλλαγές άλλων 5 τρισ. δολαρίων σε πλούσιους και θα κόψουν τα κοινωνικά προγράμματα. «Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί».

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήδη από τις 6 Ιανουαρίου, με την εισβολή στο Καπιτώλιο, απέδειξε ότι δε είναι κατάλληλος να κατέχει το αξίωμα του προέδρου και ο αμερικανικός λαός δεν θα του το επιτρέψει.

«Έχουμε μία δουλειά, να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Έχουμε 42 ημέρες μέχρι το συνέδριο των δημοκρατικών και 119 ημέρες έως τις εκλογές. Κάθε αδυναμία βοηθά τον Τραμπ και πληγώνει εμάς, επισήμανε, καλώντας σε ενότητα και ομόνοια όλους τους Δημοκρατικούς. 




Ειδήσεις σήμερα:

Airbnb: Ενοικιάζονται ένα εκατομμύριο κλίνες, έρχονται αλλαγές στα μέτρα από τον Σεπτέμβριο

Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τις συναλλαγές των μελών της οργάνωσης εκβιαστών του δήμου Αθηναίων

Πρώτη απόφαση για υιοθεσία από ομόφυλο ζευγάρι στην Ελλάδα - Γυναίκες είχαν υιοθετήσει κοριτσάκι στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης