Εκλογές στη Γαλλία: Οι πρώτες δηλώσεις Λεπέν - Μπαρντελά για την ήττα τους

Εκλογές στη Γαλλία: Οι πρώτες δηλώσεις Λεπέν - Μπαρντελά για την ήττα τους

Δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα μπορέσει να αντέξει τρία χρόνια σε αυτή την μπλοκαρισμένη κατάσταση, υπογράμμισε ο Μπαρντελά

le_pen_bardella_xr
Μέσω μιας ανάρτησής της, η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν, ευχαρίστησε τους 10 εκατ. ψηφοφόρους της, τονίζοντας πως η νίκη «είναι αναπόφευκτη στο μέλλον».

Όπως τονίζει η Λεπέν στο X, η πρόοδος που σημείωσε το κόμμα της μέσα σε δύο χρόνια είναι «απίστευτη», ενώ τόνισε πως τα αποτελέσματα «μας καλούν να κάνουμε έναν απολογισμό για το τι μπορούμε να βελτιώσουμε».


Μπαρντελά: Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί

Κλείσιμο
Tην ίδια ώρα, το πολιτικό τέκνο της Μαρίν Λεπέν, Ζορντάν Μπαρντελά, δεν δίστασε να αναλάβει το «μερίδιο ευθύνης» που του αναλογεί σχολιάζοντας στην «ήττα» του κόμματός του, που συγκέντρωσε μόλις 143 έδρες στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας.

«Τα αποτελέσματα του κόμματός μας δεν ήταν αυτά που ήλπιζα», παραδέχτηκε στους δημοσιογράφους έξω από την έδρα του ακροδεξιού κόμματός του «Εθνική Συσπείρωση», στο Παρίσι.

«Δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα μπορέσει να αντέξει τρία χρόνια σε αυτή την μπλοκαρισμένη κατάσταση (...) Κάθε μέρα που περνά, εμείς πλησιάζουμε στην εξουσία» πρόσθεσε ο 28χρονος.

«Αναγνωρίζω ότι έκανα λάθη και αναλαμβάνω την ευθύνη για την κακή απόδοση του κόμματός μου, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις επιλογές ορισμένων υποψηφίων», τόνισε o Μπαρντελά.

Ειδήσεις σήμερα:

Airbnb: Ενοικιάζονται ένα εκατομμύριο κλίνες, έρχονται αλλαγές στα μέτρα από τον Σεπτέμβριο

Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τις συναλλαγές των μελών της οργάνωσης εκβιαστών του δήμου Αθηναίων

Πρώτη απόφαση για υιοθεσία από ομόφυλο ζευγάρι στην Ελλάδα - Γυναίκες είχαν υιοθετήσει κοριτσάκι στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης