Η στιγμή που η φρεγάτα ΨΑΡΑ καταρρίπτει drone των Χούτι - Δείτε βίντεο

Η στιγμή που η φρεγάτα ΨΑΡΑ καταρρίπτει drone των Χούτι - Δείτε βίντεο

Η φρεγάτα βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» και κατέρριψε δύο drones των Χούτι, ενώ απέτρεψε την επίθεση άλλων δύο, κατά εμπορικού πλοίου

arthrou-drone
Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από την κατάρριψη drone των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα, από την φρεγάτα ΨΑΡΑ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η φρεγάτα ΨΑΡΑ βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» και κατέρριψε δύο drones των Χούτι, ενώ απέτρεψε την επίθεση άλλων δύο, κατά εμπορικού πλοίου. Το βίντεο από το χτύπημα της ελληνικής φρεγάτας κατά των drones έδωσε στη δημοσιότητα το Ολλανδικό Ναυτικό. Επισημαίνεται ότι ενώ το αρχηγείο βρίσκεται στη Λάρισα, ο διοικητής της εν πλω επιχείρησης είναι Ολλανδός.

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας, η φρεγάτα Karel Doorman εντόπισε την απειλή και προειδοποίησε το πλήρωμα του «ΨΑΡΑ». Πάνω στην ελληνική φρεγάτα βρισκόταν εκείνη την ώρα τρία μέλη του προσωπικού του ολλανδικού πλοίου, αλλά και ο Ολλανδός διοικητής George Pastoor.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στον Κόλπο του Άντεν, η φρεγάτα ΨΑΡΑ, στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ», παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο και χρησιμοποιώντας τόσο το σύστημα antidrone, όσο και το πυροβόλο, έβαλε εναντίον τεσσάρων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, δύο εκ των οποίων κατερρίφθησαν και τα άλλα απομακρύνθηκαν.

Ειδήσεις σήμερα:

Δραματική επιχείρηση διάσωσης ναυαγού ανάμεσα σε Τήνο-Μύκονο, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ποια αυτοκίνητα διάλεξαν πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές - SUV, υβριδικά αλλά και diesel

Μπαλωθιές στο Λασίθι: Η τιμωρία μου είναι ότι σκότωσα τον «αδερφό» μου, είπε ο 32χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης